Konya'da Adana kebap rezaletiyle ilgili açıklama: Kestiğimiz dananın kalbini kattık

Konya'nın Sarayönü ilçesinde hizmet veren Cavlaklar-Turkuaz Restoran'ın çiğ Adana'ya sakatat (kalp) koyduğu ifşa edildi. Bunun üzerine işletme tarafından açıklama yapıldı ve “Bu, tamamen personelimizin hatasından kaynaklandı” denildi.

Konya'da yapılan denetimlerde 12 üründe taklit ve tağşiş yapıldığı, bir üründe ise insan sağlığını tehlikeye atacak kanserojen madde kullanıldığı tespit edildi. 10 firma, hile yaptığı gerekçesiyle ifşa edildi. Konyalılar ise kendi sağlığını tehlikeye atan firmaları bilmek, ona göre önlem almak istiyor.

Konya merkeze 53 kilometre uzaklıkta bulunan, merkeze en yakın ilçelerden biri olan Sarayönü'nde bir restoran da hileli ürün satışı gerçekleştirdi. Sarayönü'nde uzun yıllardan bu yana iki şubesiyle hizmet veren Cavlaklar Restoran ve Turkuaz Restorant'ın Adana kebabına hile kattığı öğrenildi. Cavlaklar Restoran Gıda Hayvancılık Nak. Ve Tic. Ltd. Şti.-Turkuaz Restaurant'ın, çiğ Adana'sında sakatat (kalp) tespit edildi. İsmi hile yapan firmalar arasında yer alan işletmeden açıklama geldi.

'DERİN ÜZÜNTÜ DUYUYORUZ ÖZÜR DİLİYORUZ'

Cavlaklar Turkuaz Restoranlar Grubu, konu ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada “9 yıldır olduğu gibi tüm kesimlerimizi Yıl-Et Entegre Tesisleri kesimhanesinde ve yalnızca A kalite danalarla gerçekleştirmekteyiz” denildi. Bu süre boyunca, 35 kişilik ekipleriyle aralıksız hizmet vermeye devam ettiklerini ifade eden işletme sahipleri, şunları belirtti: “Haziran 2024'te Ladik şubemizden alınan bir numunede dana kalbi parçacıkları tespit edilmiştir. Numunenin alındığı hafta, kasap personelimizin Kurban Bayramı izninde olması nedeniyle yerine bakan personelimiz deneyim eksikliği sebebiyle, kasıt veya suç olduğunu bilmeden, yaklaşık 800-900 gram ağırlığında olan kendi kestiğimiz dananın kalbini 45-50 kilogram olarak hazırlanan Adana etinin içine çekmiştir. Bu olay tamamen personelin hatasından kaynaklanmış olup, işletmemizin standartlarına ve kalite politikamıza kesinlikle uygun değildir. Yaşanan bu durumdan dolayı derin üzüntü duyduğumuzu belirtir, müşterilerimizden özür dileriz. Müşterilerimize karşı olan sorumluluğumuz gereği, durumu şeffaf bir şekilde paylaşmayı uygun buluyoruz. İşletmemiz, bu tür hataların tekrar yaşanmaması için gerekli önlemleri almış ve süreçlerimizi yeniden gözden geçirmiştir. Kalite standartlarımızı korumak ve müşteri memnuniyetini en üst düzeyde tutmak amacıyla denetim ve eğitim çalışmalarımıza titizlikle devam edeceğiz. Saygılarımızla. Cavlaklar Restoran Gıda Hayvancılık Nak. Ve Tic. Ltd. Şti. Turkuaz Restoran.”

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri