Konya'da Adana kebap rezaleti! Meşhur lokantada kalp hilesi

Konya'da hileci firmalar Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ifşa edildi. O firmalardan biri de Konya'nın Sarayönü ilçesinde hizmet veren Cavlaklar-Turkuaz Restoran oldu. Bu işletmenin çiğ Adana'ya sakatat (kalp) koyduğu tespit edildi.

Konya'da yapılan denetimlerde 12 üründe taklit ve tağşiş yapıldığı, bir üründe ise insan sağlığını tehlikeye atacak kanserojen madde kullanıldığı tespit edildi. 10 firma, hile yaptığı gerekçesiyle ifşa edildi. Konyalılar ise kendi sağlığını tehlikeye atan firmaları bilmek, ona göre önlem almak istiyor.

Merhaba Gazetesi, Konya'da ürününe hile karıştıran ve bakanlık tarafından ifşa edilen firmaları, işletmeleri bir bir haberleştiriyor. Konya merkeze 53 kilometre uzaklıkta bulunan, merkeze en yakın ilçelerden biri olan Sarayönü'nde bir restoran da hileli ürün satışı gerçekleştirdi.

İKİ ŞUBESİYLE HİZMET VERİYORDU!

Sarayönü'nde uzun yıllardan bu yana iki şubesiyle hizmet veren Cavlaklar Restoran ve Turkuaz Restorant'ın Adana kebabına hile kattığı öğrenildi. Cavlaklar Restoran Gıda Hayvancılık Nak. Ve Tic. Ltd. Şti.-Turkuaz Restaurant'ın, çiğ Adana'sında sakatat (kalp) tespit edildi.

Lokantanın 26.06.2024 parti/seri numaralı ürünlerinde hile çıktı. Lokantanın sakatatı Konya'dan aldığı da öğrenilirken, yıllardır ürünlerinde sakatat kullandığı da ilçe halkı tarafından iddia ediliyor.

SARAYÖNÜ'NÜN EN MEŞHURUYDU! İMAJ KAYBI YAŞIYORLAR

Cavlaklar-Turkuaz Restoran, Konya'nın Sarayönü ilçesinde en meşhur lokanta olarak biliniyordu. Bu lokanta günün 24 saati hizmet veriyordu. İşletmede sadece Adana kebap değil, çorba da çıkıyordu, ev yemekleri de yapılıyordu. Bunun yanı sıra; Konya'nın meşhur lezzetleri arasında yer alan etliekmek ve lahmacun üretimi de gerçekleştiren lokantanın ürününe hile karıştırmasıyla birlikte büyük bir imaj kaybı yaşadığı da biliniyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (6)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Haber Haberleri