Konya'da 88 yaşındaki motor satışa çıkarıldı! Otomobilden daha pahalı

Konya'da 88 yaşındaki bir motor satışa çıkarıldı. Motorun satış fiyat için ise 350 bin TL belirlendi. 1935 yılında üretilen motor ise ilk sahibinden satışa çıktı. 65 yıldır binilmemiş olan motor, Konyalıların ilgi odağı oldu

Konya'da klasik otomobillerin dışında, nostaljik motorlar da dikkat çekiyor. Konya'da birçok klasik motor bulunuyor. Bunlardan birisi de 1935 yılında üretilen Servicycle motor oldu.

Amerikan malı motorun üzerinde orijinal lastiklerinin bile duruyor olması dikkatlerden kaçmadı. İlk sahibinden satışa çıkan 88 yaşındaki motor için fiyat ise 350 bin TL olarak belirlendi.

Çalışma şekli, vites yapısı diğer motorlara göre çok farklı olan motor ise Türkiye'de tek olma ünvanını da taşıyor.

1935 ÜRETİMLİ BU MARKA MOTOR TÜRKİYE'DE SADECE KONYA'DA

Konya'nın en eski motorcularından biri olan Cem Tuncel, 1935 üretimli Servicycle motora 65 yıldır binilmediğini söyledi. Türkiye'de bu motorun sadece kendisinde olduğunu ifade eden Tuncel, motor üzerindeki lastiklerin bile orijinal olduğunu söyledi.

Türkiye'de motor hastalarının olduğuna dikkat çekerek, “Bu motor, çok farklı bir motor. İşleyiş, yürüyüş sistemi çok farklı. ABD malı. Çok dayanıklı ve güçlü bir motor. Bu motorlar 1935 yılıyla 1960 yılları arasında üretilmiş. 1935 üretimli bu marka motor olarak Türkiye'de sadece bizde var. Satış fiyatı 350 bin TL” şeklinde konuştu.

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri