Konya'da 425 milyon liraya 'saray' inşa edilecek! Projenin detayları belli oldu

Birkaç kez ihalesi gerçekleştirilen ancak sonuç alınamayan 'Akşehir Adliye Sarayı' projesinde sözleşme 6 Haziran'da imzalandı. 700 gün içinde bitirilmesi öngörülen adliye binasının maliyeti 425 milyon 337 bin 897 TL olacak

Konya'da birçok kez ihaleye çıkılan ancak bütün tekliflerin alıma ayrılan ödeneğin, yaklaşık maliyetin çok üzerinde olması nedeniyle iptal edilen Akşehir Adliye Sarayı projesinde son ihale neticelendi. Projeyi Ankara'dan bir firma yüklendi.

Proje için toplamda 5 firma teklif verdi. Projeyi Disan İnşaat Taahhüttur.Ot.San.Tic.Ltd.Şti aldı. Sözleşme, 6 Haziran'da imzalandı.

700 GÜN İÇİNDE BİTİRİLMESİ ÖNGÖRÜLÜYOR

Konya Akşehir Adalet binası yapım işinin 700 günde bitirilmesi öngörülüyor. Yaklaşık 15 bin metrekare arsa üzerine bodrum+ zemin+ 4 normal ve çatı arası kat olmak üzere, yaklaşık 14 bin metrekare emsale dahil inşaat alanına sahip 1 adet betonarme karkas adalet binası yaptırılacak. Projenin yapımı için imzalanan sözleşmede başlangıç ve bitiş tarihi için 21.06.2024 – 22.05.2026 yazıldı.

MALİYET 425 MİLYON 337 BİN 897 LİRA

Proje ihalesinde yerli istekli lehine fiyat avantajı uygulaması uygulanmadı. Sözleşmenin bedeli 404 milyon lira. Yaklaşık maliyet ise 425 milyon 337 bin 897 TL. Akşehir Adalet Sarayı projesi, 2022 yılında yatırıma koyulmuştu. Proje 1’i ağır ceza olmak üzere toplam 9 duruşma salonu, 19 hâkim ve 16 savcı odası, İcra Müdürlüğü, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Nöbetçi Savcılık birimleri, toplam 187 araçlık otoparktan oluşacak.

ERDEM 'AKŞEHİR ADLİYESİ'NİN İŞLEVİ KALMADI' DEMİŞTİ

Bir süre önce Merhaba Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulunan AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem de proje ile ilgili şunları belirtmişti: “Adalet sarayları önceden merdiven altı yerler gibiydi. Özellikle ilçelerdeki adalet sarayları böyleydi. Çalışma koşulları da güzel değildi. Şimdi ise adalet sarayları gerek binaları gerekse de görev yapanlarıyla da çok daha işlevsel hale geldi. Konya'ya adalet sarayı yaptığımızda o dönem için de 'Çok büyük' dediler. Ne oldu? Bugün Konya Adalet Sarayı şehre yetmiyor. Ek bina talebinde bulunduk. Ciddiyetle takip ediyoruz. Türkiye büyüyor. Gelinen süreçte her şey tüm yönleriyle değerlendiriliyor. Akşehir'e adalet sarayı gerekli yatırımın ötesinde bir durum. İki binadan oluşan Akşehir Adliyesi'nin bir binası 1950'li yıllarda diğeri de 60'lı, 70'li yıllarda yapılmış. Biz, riskli binaları yenilemiş olmak istiyoruz. İşlevi kalmadı artık Akşehir Adliyesi'nin. Bir de bu binalar deprem yönetmeliğinin çok ötesinde. Konya'da birçok devlet dairesini yenilediğimiz gibi Akşehir'de de diğer ilçelerde de yenileyeceğiz.”

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (21)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri