Konya'da 4 bin liraya salep satışı başladı! İşte konumu

Geçen yıl 3 bin lira olan salebin kilosunun, bu yıl 4 bin liraya yükseldiğini belirten Bedesten Çarşısı esnaflarından Aktar Resul Ehlis, “Tüketiciler artık gram gram alabiliyor” dedi.

Havaların soğumasıyla, kış aylarının vazgeçilmezi olan salep tezgahlarda yerini aldı. Salep, geçen yıl 3 bin liraya satılırken, bu yıl 4 bin liraya yükseldi.

Salep tüketen insanların ‘gram alışverişi’ yaptığını dile getiren Bedesten Çarşısı esnaflarından aktar Resul Ehlis, ıhlamur, nane limon, karanfil, zencefil ve salep gibi kış aylarının en çok tüketilen içeceklerine geçen yıla oranla yüzde 33-35 zam geldiğini vurguladı. Gribal enfeksiyonların kendini hissettirdiği bu günlerde vatandaşların aktarlardan alışveriş yapamadığını söyleyen Ehlis, bu yıl kış mevsiminin zor geçeceğini kaydetti.

SAHTE ÜRÜN UYARISI

Aktar Resul Ehlis, çiftçinin girdi maliyetleri yüzünden salep fiyatının arttığını dile getirdi. Ehlis, “Sadece salep fiyatına zam gelmedi. Diğer tüm ürünlere her zaman zam geliyor. Salep 4 bin liradan satışa sunulmaya başladı. Geçen yıl 3 bin liraya satılıyordu. İnsanlar gram gram alabiliyor. Bazı yerlerde salep fiyatları bin 400 lira. O tür salepler orijinal değil. Geçen yıl 750 liraya satanlar bu yıl bin 400 liraya satıyor. Bizler ise geçen yıl orijinal salebi 3 bin liraya satışa sunuyorduk bu yıl 4 bin lira oldu. Bin 400 liraya gerçek salep olmaz. Onların içinde katkı maddesi ve sağlığa zararlı maddeler bulunuyor. Bunun için vatandaşımız her zaman katkı maddesi olmayan kaliteliyi tüketmeleri gerekiyor. Diğer ürünlerin gereksiz derecede yükselmesi gayet olağan. Ülkemizdeki enflasyona göre az zam geldi diyebiliriz. Bazı ürünlerin yüzde 100 zamlandığını biliyoruz” diye konuştu.

ARTIK SEYYAR SALEPÇİLER DE YOK

Salep fiyatlarının üretime dayalı olduğunu belirten Aktar Ehlis, sözlerine şöyle son verdi: “Türkiye’de üretim olduğunda, daha iyi olacaktır. Ama şu anda maalesef üretimin olmadığı için sadece salebe değil, her şeye zam gelmesi kaçınılmazdır. Bedesten Çarşısı’nda köşe başında seyyarlar gezerdi eskiden, salepçilerdi bunlar. Şu anda hiçbirini bulamazsın. Çünkü gereksiz zamlar onları bile etkiledi. Salep geçen yıla oranla yüzde 25 artış gösterdi. İnsanlar gram gram alabiliyor. Bu çok kötü bir durum. İnsanlar daha fazla alamıyor. Çünkü gücü yetmiyor. Kış aylarının vazgeçilmezi salep olduğunu biliyorum. Bizler işimizi severek ve isteyerek yapıyoruz. Kar yağarken cam kenarında salep içmenin keyfini Konyalılar bilir.”

ALİ GÖZEN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri