Konya’da 4 bin 500 sporcu yarışacak

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanlığı’nın her yıl farklı bir üniversitede düzenlediği Türkiye Koçfest Üniversite Spor Oyunları’nın 8’incisi Selçuk Üniversitesi’nin ev sahipliğinde 9-15 M
Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanlığı’nın her yıl farklı bir üniversitede düzenlediği Türkiye  Koçfest Üniversite Spor Oyunları’nın 8’incisi Selçuk Üniversitesi’nin ev sahipliğinde 9-15 Mayıs 2011 tarihleri arasında Konya’da gerçekleştirilecek. 73 üniversiteden 4 bin 500’e yakın sporcunun katılması beklenen etkinlik öncesi hazırlıklar tamamlanma aşamasına geldi.
VALİ YARDIMCISI BAŞKANLIĞINDA TOPLANTI YAPILDI
Selçuk Üniversitesi Sağlık-Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde organizasyonun içeriği ile ilgili değerlendirme yapmak üzere toplantı düzenlendi. Toplantıya Konya Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, Selçuk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdür Vekili Prof. Dr. Nuri Yavru, Selçuk Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Üzeyir Durmuş, Koçfest yetkilileri ve organizasyonda görev alacak üst düzey yetkililer katıldı. Konya Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, organizasyonun eksiksiz düzenlenmesi için yerel yönetimlerin işbirliği halinde çalışması gerektiğine vurgu yaparak, Konya Valiliği’nin bu konuda her türlü desteği vereceğini ifade etti.
EV SAHİPLİĞİNE TEŞEKKÜR
Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, Selçuk Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek organizasyonu çok önemsediklerini belirterek, “Her yıl ulusal ve uluslar arası birçok etkinlik gerçekleştiriyoruz. Bu organizasyonlardan birisi de Selçuk Üniversitemizde düzenlenecek. Emeği geçenlere şimdiden teşekkür ediyorum. Çok güzel bir organizasyon gerçekleştireceğimize inanıyorum.” dedi.
HEYECAN ŞİMDİDEN BAŞLADI
Selçuk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdür Vekili Prof. Dr. Nuri Yavru ise çok büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacaklarını söyledi. Prof. Dr. Yavru, “İlk kez bu kadar yoğun katılımlı ve büyük bir organizasyonun içinde yeraldığımız için heyecanlıyız. Konya ve Selçuk Üniversitesi olarak organizasyondan yüzümüzün akı ile çıkacağımıza inanıyorum. Hazırlıklarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. Herşeyin eksiksiz olması için elimizden geleni yapacağız.” diye konuştu.
SPORCULAR 10 BRANŞTA YARIŞACAK
1 hafta sürecek organizasyona 73 üniversiteden 4 bin 500’e yakın sporcunun katılması bekleniyor. Sporcular başta atletizm olmak üzere jimnastik, su topu, taekwando, yüzme, basketbol süperlig, hentbol süperlig, salon futbolu süperlig, voleybol süperlig ve halterde derece elde etmek için kıyasıya mücadele edecek. Yarışma sonrasında ise konserler düzenlenip, çeşitli sosyal etkinlikler gerçekleştirelecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri