Konya'da 386 kaçak yapı yıkılacak! İşte konumları

Meram Belediyesi, 386 adet kaçak yapının yıkımı için ihaleye çıktı. Yıkım, toplamda 35 bin 733, 38 metrekare alanda gerçekleştirilecek. Yıkıma ise üstlenici firmayla sözleşme imzalandıktan sadece 5 gün sonra başlanacak.

Konya merkezde kaçak yapı ile mücadele hız kesmeden devam ediyor. Yıkımın en fazla olduğu yer ise Meram olarak biliniyor. Belli aralıklarla ilana çıkan Meram Belediyesi, 386 adet kaçak yapının yıkımı için kolları sıvadı. Kısa süre önce belediye tarafından yıkım işi için ilana çıkıldı. Meram Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından 386 adet kaçak yapının yıkılacağı belirtilirken, yıkım alanının da 35 bin 733,38 metrekareden oluştuğu öğrenildi.

120 GÜN İÇİNDE KAÇAK YAPILAR YIKILACAK

Yüklenici firma bulmak için 31.10.2024 tarihinde saat 10.30'da ihale gerçekleştirilecek. İhale komisyonu toplantı yeri ise Meram Belediyesi Tesisleri Toplantı Salonu olacak. İş, yüklenici firma ile sözleşme imzalandıktan 5 gün sonra başlayacak. 386 adet kaçak yapının ise 120 günde bitirilmesi hedefleniyor.

YIKILACAK YAPILAR MERAM'DA YER ALIYOR

Meram Belediyesi, birçok noktada yıkım gerçekleştiriyor. Geçtiğimiz yıl bu vakitlerde de 457 kaçak yapının yıkımı için belediye tarafından ihaleye çıkılmıştı. Meram Belediyesi tarafından “Meram’da kaçak yapılara hiçbir şartta taviz verilmeyecek. Tarım alanları ve hazine arazileri üzerine yapılan tüm kaçak yapılar noktasında gösterdiğimiz hassasiyetten asla taviz verilmeyecek” açıklamaları düzenli bir şekilde yapılıyor. Yıkılacak yapıların Meram ilçe sınırları içerisinde yer aldığı belirtildi.

Konya Haber Haberleri