Konya'da 25 yıllık dev firma konkordato ilan etti

Konya'da faaliyet gösteren 25 yıllık dev firma konkordato ilan etti. Firma 100'den fazla ürünün üretimini gerçekleştirecek kapasiteye sahip.

Küresel ekonomik krizin etkileriyle dünya genelinde iflas ve konkordato ilanlarında ciddi bir artış yaşanıyor. Tedarik zincirinin bozulması ve finansman kaynaklarına gerişimin zorlaşması işletmeleri zora soktu. Türkiye'de en büyük sorun ise nakit para akışı. Birçok Türk firması alacaklarını tahsil edemediği için borçlarını ödeyemiyor.

PİYASADA BORÇ ÇOK PARA YOK!

Gelir gider dengesi bozulunca zora giren firmalar çareyi bankaların kapısını çalmakta buluyor. Son aylarda faizin yüzde 40'a kadar yükseltilmesiyle bankaların kredi muslukları da kapandı. Seçili müşterilere kredi veren bankalar birçok başvuruyu geriye çeviriyor. Kredi almayı başaranlar ise yüksek faiz oranlarından dolayı sıkıntı yaşıyor. Sonuç olarak para kaynağındaki sıkıntı Türkiye'de konkordato ve iflasların artmasına neden oldu.

KONYALI FİRMA KONKORDATO İLAN ETTİ

Son olarak Konya'da 25 yıldır faaliyet gösteren dev firma konkordato ilan ettiğini duyurdu. Kozmetik sektöründe faaliyet gösteren firmanın 1998 yılında kurulduğu öğrenildi. Şuan Konya'daki fabrikasında 50 çalışanı istihdam eden firmanın aynı zamanda 100'den fazla ürünün üretimini gerçekleştirdiği öğrenildi.

Ürün çeşitlerinde ise kozmetik maskeler, tonikler, ve şampuanlar yer alıyor. Firmanın çok sayıda ülkeye ihracat yaptığı öğrenildi. Bünyesinde 8 markayı barındıran firmanın ismini herkes merak ediyor. Kaliteli ürünleriyle ön plana çıkan firmanın ismi ise Yıldız Kozmetik Kimya Anonim Şirketi. Firmanın ekonomik gerekçelerle konkordato ilan ettiği söyleniyor.

Konya 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nden yapılan konkordato duyurusu şu şekilde:

Yıldız Profesyonel Kozmetik Kimya A.ş. (V.N. 9651525568) hakkında Konkordato davası açılmış olup mahkememizce 23/11/2023 tarihli ara karar ile davacı hakkında 23/11/2023 tarihinden başlamak üzere 3 ay süre ile geçici mühlet kararı ve ihtiyati tedbir kararı verilerek, geçici konkordato komiseri olarak Mali Müşavir Abdulkadir Çetin atanmıştır. İİK'nun 288. maddesi gereğince geçici mühlet kararına karşı alacaklıların, ilandan itibaren 7 günlük kesin süre içinde dilekçe ile itiraz ederek konkordato mühleti verilmesini gerektiren bir hal bulunmadığını delilleri ile birlikte ileri sürebilecekleri ve bu çerçevede Mahkemeden konkordato talebinin reddini isteyebilecekleri ilan olunur.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (39)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri