Konyaaltı'nda Cemevi Yapılacak

Antalya'nın merkez ilçelerinden Konyaaltı'nda gelecek yıl cemevi yapılacak. Konyaaltı Belediyesi ve Alevi Kültür Dernekleri işbirliğiyle bu yıl beşincisi düzenlenen aşure günü etkinliğine katılan ilçe belediye başkanı Muhittin Böcek,...

Antalya'nın merkez ilçelerinden Konyaaltı'nda gelecek yıl cemevi yapılacak. Konyaaltı Belediyesi ve Alevi Kültür Dernekleri işbirliğiyle bu yıl beşincisi düzenlenen aşure günü etkinliğine katılan ilçe belediye başkanı Muhittin Böcek, cemevi yapacaklarını duyurdu.

Konyaaltı Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen programda konuşan Başkan Böcek, Muharrem ayının bereketi, aşurenin de yardımlaşma ve kaynaşmayı beraberinde getirdiğini söyledi. Asırlardır süre gelen aşure gününün kültürün bir parçası olduğunu belirten Başkan Böcek, “Unutulmamalıdır ki toplumları ayakta tutan yaşattıkları örf, adet ve kültürleridir. Kültürlerine sahip çıkan toplumlar ayakta kalmayı başarmışlardır. 2015 yılı içinde Konyaaltı Belediyesi olarak cemevi yapacağız." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Alevi topluluğunda 'dede' olarak adlandırılan Hüseyin Gazi Metin’in yaptığı 'Aşure Duası' ile kazanların kapakları açıldı. Başkan Böcek, aşure kazanın arkasına geçerek vatandaşlara aşure ikram etti. Yaklaşık 8 bin vatandaşa 20 kazan aşure dağıtıldı.

Etkinliğe Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkan Yardımcısı Ali Aktaş, Alevi Kültür Dernekleri Konyaaltı Şube Başkanı Tahsin Akpınar ile birlikte binlerce Antalyalı katıldı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri