Konyaaltı Belediye Başkanı duyurdu! İnşaatlarda bu zorunlu hale geldi

Kahramanmaraş depremlerinin ardından Antalya'da tüm yeni binalar için perde beton uygulaması zorunluluğu getirildi.

Kahramanmaraş ve Hatay depremlerinin ardından Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde yeni yapılacak binalara beton cephe, Konyaaltı ilçesinde ise yumuşak zemin tespit edilen alanlarda sondaj kazık sistemi zorunlu hale geldi.

Binaların deprem güvenliğini artırmak için iki belediye bina stokunu tarayarak tespit çalışmalarına hız verdi. 200 binden fazla kişinin yaşadığı Konyaaltı'nda kolonu kesilen bina tespit edilirse dava açılacak.

ŞİLİ MODELİ DEVREDE

Nüfusu 500 bini aşan Muratpaşa ilçesinde belediye meclisinin aldığı kararla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Ümit Uysal, deprem riski olan ülkelerdeki modelleri inceledikten sonra Şili modelinin uygun görüldüğünü söyledi.

Uygulamanın ek masraf getirmeyeceğini vurgulayan Uysal, "Binalarımızı toparlayacak perde beton modeli dünyada Şili başta olmak üzere çok ülkede uygulanan modeldir. Biz bu uygulamaya geçiyoruz. Bundan sonra yapılacak inşaatlarda uygulanacak" dedi.

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen de deniz kenarına kurulu ilçede yumuşak zemine yapılacak binalarda fore kazık sistemi uygulanmasının zorunlu hale getirildiğini söyledi.

İlçedeki binaların inceleneceğinden bahseden Başkan Esen, "Zemine uygun bina, zemine uygun temel ve binayı taşıyacak yapının yapılması depremde can kaybını neredeyse yok denecek seviyeye indirebilir." ifadelerini kullandı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri