Konya'a güreşini eski günlerine döndürmeliyiz

Güreş İl Temsilcisi Mustafa Şahin, Türkiye Güreş Federasyonu Eğitim Kurulu Üyesi Hamdi Pepe, Güreş Federasyonu Disiplin Kurulu Üyesi, Muhammet Numan Ergin gazetemizi ziyaret etti.

Konya'da güreşin son durumu ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Güreş İl Temsilcisi Mustafa Şahin Konya'nın son yıllarda güreşte giderek gerilediğini belirterek, “Konya'da güreşe bir an önce sahip çıkılması gerek. 8-10 yıl önceki başarılı dönemlere geri dönmeliyiz” dedi. Konya'nın sporcu anlamında minik ve yıldızlarda iyi sporculara sahip olduğunu söyleyen Şahin, “Ancak büyükler kategorisinde giderek geriliyoruz. 1. ligde mücadele eden ve güreşe destek veren Büyükşehir Belediye ve Selçuklu Belediye gibi başarılı sporcularımız olsa da yeterli gelmiyor. Konya sporcu ve  antrenör anlamında yüksek bir potansiyele sahip. Ancak bu sporcu ve antrenörler bir kulüp çatısı altında değerlendirilmediği sürece bir anlam ifade etmiyor. Büyükler kategorisinde yeterince imkan olmayınca yetiştirdiğimiz sporcular il dışına çıkmak zorunda kalıyor. Örneğin son yıllarda Türk güreşinin yetiştirdiği en önemli yeteneklerden İsmail Güzel Akhisar Belediye adına mücadele ediyor. Kardeşi Atilla Güzel'de İBB adına mindere çıkıyor. Bütün bunlar Konya'da yeterince kulüp olmaması nedeniyle. Konya imkan ve sporcu anlamında yüksek seviyede olmasına rağmen yeterli sayıda kulüp olmaması nedeniyle giderek geriliyor. Şekerspor'un kapanması güreşi etkiledi. Konyalı güreşe sahip çıkmalı ve birlik ve beraberlik içinde eski başarılı günlere dönmeliyiz” ifadelerini kullandı.

EN BAŞARILI OLMAMIZ GEREKEN DÖNEM

Konjonktür olarak bakıldığında Konya'da güreş sporunun gelişmesi için en müsait dönemlerden birini yaşadığımızı söyleyen  Güreş Federasyonu Disiplin Kurulu Üyesi, Muhammet Numan Ergin, “Spor Genel Müdürü bir Konyalı, Güreş Federasyonu Başkanı asrın güreşçisi ünvanına sahip. Spor İl Müdürü'müz Ömer Ersöz Konya'da spora her türlü desteği veren ve sporcunun yanında olan bir kişi. Konya'da güreşi geliştirmenin sadece güreş için değil bütün branşlarda büyük adımlar atmanın tam sırası. Konyalı güreşe sahip çıkmalı ve verilen imkanlardan yararlanarak Konya'da ata sporumuzu daha güçlü hale getirmeli. Her türlü imkanımız var sadece eksik olan kulüp. Elimizden gelen gayreti göstererek, birlik ve beraberlik içerisinde eski başarılı tekrarlamalıyız” diye konuştu.

GÜREŞ'İN OLİMPİYATLARDAN ÇIKARILACAĞINA İNANMIYORUZ

Güreşin son yıllarda sürekli kurallarının değişmesi ve desteğin azalması nedeniyle popüleritesini yitirdiğini söyleyen  Türkiye Güreş Federasyonu Eğitim Kurulu Üyesi Hamdi Pepe, “Artık güreşte istikrar şart. Sabit kurallarla yeniden bir yapılanma şart. 2016 olimpiyatlarında güreş var ancak 2020 Olimpiyatlarından çıkarılması düşünülüyor. Biz bunun böyle olacağını düşünmüyoruz. 2020 Olimpiyatlarını Türkiye alırsa zaten bir sorun yok. Çünkü olumpiyatları düzenleyen ülkenin oyunlara bir branş sokma hakkı var. Güreşi çıkarsalar bile Türkiye tekrar oyunlara ekleyecektir. Bu süreçte güreşe herhangi bir kısıtlama gelmezse ilerisi için yeni planlarla tekrar canlandırılabilir diye düşünüyoruz” dedi. Konya'nın çok değerli spor adamlarına sahip olduğunu ekleyen İl temsilcisi Şahin, bizlerden önce güreş hizmet etmiş bütün dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Geçmiş dönemlerde  yönetimde yer almış Suphi Soğancı ve Abdullah Şanlı'nın Konya güreşine büyük emekleri ver. Kendilerine emeklerinden ötürü teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

SPOR SERVİSİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri