Konya yeşile doyuyor

Konya'nın dünya şehri olma yolunda hızla ilerlediğini belirten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "5 başlık altında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin her noktasında ağaçlandırma ve yeşillendirmeler oluyor" dedi

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin eş başkanlığını yürüttüğü Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı Çevre Komitesi’nin 3’üncü Toplantısı Konya’da başladı.UCLG-MEWA Çevre Komitesi 3. Toplantısı Selçuklu Kongre Merkezi'nde yoğun katılım ile gerçekleştirildi. 10 ülkeden katılımcıların da olduğu toplantıya Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın yanı sıra; Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı. UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman ve çok sayıda davetli katıldı. Program ise iki gün boyunca farklı oturumlarla devam edecek.

DÜNYA ŞEHRİ YOLUNDA İLERLİYORUZ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, şehirlerin her geçen gün büyüyüp, geliştiğini Konya belediyelerinin de bu gelişime ayak uydurmaları ve sorunların yaşanmaması için var gücü ile çalıştığının altını çizdi. Konya'yı çevre dostu ve yaşanabilir bir şehir haline getirebilmek için de birçok projeyi hayata geçirdiklerini ve geçirmeye de devam edeceklerini de söyleyen Başkan Altay, "Konya Büyükşehir Belediyesi olarak; fiziki, sosyal ve kültürel belediyecilik uygulamaları ana başlıkları ile yola çıkmıştık. Bu başlıklara ekoloji ve akıllı şehirler uygulamalarını da ekledik. Şehrimizin her noktasında ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmalarımız sürmektedir. Bu çalışmalar ile şehrimizin hem hava kalitesi artmakta hem de erozyon ile mücadele edilmektedir. 2002 yılında kişi başına düşen yeşil alanımız 20 metrekareydi. Bu sayı günümüzde 55 metrekareye kadar çıkarılmıştır. 2023 yılına kadar 80 milyon fidan dikimi kararlaştırılmıştır. Bugüne kadar ise 4 milyon fidan dikilmiştir. 30 kilometrelik refüjlerimizdeki yeşil alanlar arıtma su ile sulanmaktadır. Sulama göleti çalışmamız devam etmekte, çiftçilerimize eğitim programları düzenlenmektedir. Şehrimiz Konya, dünya şehri olma yolunda hızla ilerliyor" dedi.

SELÇUKLU TASARRUF SAĞLIYOR

"Çevre sağlığı ve temizlik Selçuklu'da memnuniyetin en yüksek olduğu alanlardan biridir"diyen Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı da şunları kaydetti: "Bu konuda belediye olarak iddialıyız. Türkiye'nin en temiz şehri yarışmasında kentsel katı atıkların toplanması ve çevre bilincinin oluşturulması konusunda yaptığımız projeler neticesinde aldğımız ödül, bu çalışmalarımızın bir karşılığıdır. 72 mahalle, 382 cadde 4 bin 737 sokaktan oluşan Selçuklu'da 639 bin 450 kişiye 3 vardiya şeklinde 357 personel ve 64 araç ile temizlik hizmeti veriyoruz. Selçuklu'da günlük 650 bin kilogram atık topluyoruz. Yeraltı çöp konteyneri projesinde yaklaşık 5 bin çöp konteynerinin imalatını tamamladık. Selçuklu'da 55 bin 406 ton kağıt toplanarak 942 bin 902 ağacın kesilmesini önledik. Bunun yanı sıra plastik ve yadsınamayacak oranda metal ve cam da toplayarak ciddi şekilde tasarruf sağladık."  UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman da "İklim değişikliğinin neden olduğu doğal afetler, çevre kirliliği ve kaynakların hızla tüketilmesi konuları günümüzün evrensel sorunlarıdır. Doğayı kirleten ve ekolojik döngüyü düzeltecek olan insandır. Bizler de doğayı kirleten ve ekolojik dengeyi bozan başlıca unsur olduğu kadar çözümün de en temel aktörünün insan olduğundan hareketle söz konusu evrensel sorunların çözümünün insana en yakın yönetim birimlerinde gerçekleştirileceğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.


EMRE ÖZGÜL

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri