Konya yeni stadyumuna kavuşuyor

Konya Büyükşehir Belediyesi 42 bin kişilik yeni stadyumun temelini törenle atıyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuklu ilçesi Real bölgesinde yapımına başlanan Yeni Stadyum'un yaklaşık 400 bin metrekarelik bir alanda 90 bin metrekare kapalı alan olarak inşa edileceğini ifade etti.
    
UEFA standartlarında Avrupa Kupaları final karşılaşmalarının da yapılabileceği stadyumun futbol toplu şeklinde olacağını ve tamamının kapalı tribünlerden oluşacağını kaydeden Başkan Akyürek, 42 bin kapasiteli olacak stadyumun Türkiye'nin en güzel stadyumu olacağını söyledi.
    
Başkan Akyürek, ''Locaları, alışveriş merkezleri, amatör spor kulüplerine tahsis edilecek antrenman alanları ve ofisleriyle çok güzel ve modern bir stadyumu Konya'ya kazandırıyoruz'' dedi.
    
Temel, Bakanların katılımıyla atılacak
    
Temeli 17 Ekim Çarşamba günü saat 10.30'da Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın katılımıyla atılacak yeni stadyumun olduğu bölgede spor salonları, olimpik yüzme havuzları ve diğer alanlarla ilgili spor kompleksleri de yapılacağını vurgulayan Başkan Akyürek, temel atma törenine tüm Konyalıları davet etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri