Konya yatırımlarıyla ilgili Hasan Angı'dan önemli açıklama

Konya'da devam eden ve planlanan yatırımlarla ilgili AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı'dan önemli açıklama.

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, parti il binasında basın toplantısı düzenledi. Angı'ya yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti. 

Depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyen, yaralılara da acil şifalar niyaz eden AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Konya'ya gelen depremzede sayısının şu an itibarıyla 36 bin 500 civarında olduğunu ifade etti. Angı, ayrıca Konya'nın bütün yapılarıyla deprem bölgesinde seferber olduğunu dile getirdi. 

KONYA TEK YÜREK OLDU

Türkiye'nin büyük bir felaket yaşadığına dikkat çeken AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, deprem bölgesindeki insanların “Teşekkürler Konya. Allah, hepinizden razı olsun” dediğini belirtti. Yaraların sarılması için Konya'nın topyekün elinden geleni ortaya koyduğunun altını çizen Angı, “Yapılması gereken işler, hızlıca yapıldı. Belediyelerimiz, sahadaydı. Kamu kurumlarımızın yöneticileri görevlendirilmişti. Herkes üzerine düşen görevi hakkıyla yaptılar. Şehrin tamamı seferber olmuştu. STK'larımız, odalarımız, sendikalarımız, iş adamlarımız, vakıflarımız, gönüllülerimiz yani Konya tek yürek oldu. Bölgeden gelen depremzede misafirlerimiz, hızlıca yurtlara, misafirhanelere, otellere yerleştirildi. Konya, ev sahipliğini, misafirperverliğini de gösterdi, göstermeye devam edecek. Evlerde misafir edilen aileler oldu. Konya'nın adı deprem bölgelerinde hep takdirle karşılandı. Biz de teşkilat olarak, ilk günden itibaren sahadaydık. Bu deprem, 'Asrın felaketiydi.' 1999 depreminden daha şiddetli hissettiğimiz bir depremdi. Allah, herkesten razı olsun” şeklinde konuştu. 

KONYA YATIRIMLARI NE OLACAK?

Konya'da bu dönemde projelerin hızlandırılması ve ilave kaynak noktasında bir talepte bulunamayacaklarını söyleyen Angı, “Hedefimiz, Konya yatırımlarını hızlandırmaktı ancak mümkün gözükmüyor. Her şeyden önce bölgenin ayağa kaldırılması gerekir. En önemli başlık da bu” dedi.  

Her zorluk döneminde kendini bilmezlerin, ahlaksız adamların çıkabildiğine vurgu yapan Başkan Angı, konuşmasını şöyle tamamladı: “Binlerce yapılan güzel iş, birkaç kendini bilmezin yaptıklarıyla gölgede kalıyor. Binlerce ev sahibi, bedel almadan Konya'da evini depremzedelere açtı. Haddini aşan, birkaç fırsatçı çıkıp, yapılan işleri gölgede bırakıyor. Sanki bütün bir şehir de böyle yapıyormuş gibi algı oluşturuluyor. İyi niyetli, insanların yaralarını sarmak isteyen vatandaşlarımıza da bu yapılanlar haksızlık. Devlet tedbirlerini aldı. Bunlara fırsat vermemek gerekir. Vicdanları kaybetmemek lazım. Kendine yapılmasını istemediğin bir şeyi, fırsat bilip, bu dönemde yapmak doğru değil. İnsanlığa sığar mı bu? Dürüst olmak lazım. 'Bir dakika arkadaş, insanlık bu kadar mı yere düştü' diyebilmeliyiz.  Bu tür insanları afişe etmeliyiz. Toplum da bilsin bunların ciğerinin kaç okka ettiğini. Birkaç hainin suratına tokat atarcasına sözümüzü söylemeliyiz. Tekrar söylüyorum, toplum da bilsin bu tür adamları. Yapanın yanına kâr kalmamalı.”  

EMRE ÖZGÜL 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (10)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri