Konya, vinç sektörünün kalbi

Vinç sektörünün önde gelen firmaları, krizden çıkış yolları başta olmak üzere, sektörde yeni yapılanma konusunda görüş alışverişinde bulunmak için 1. Vinç Sektör Zirvesi'nde biraraya geliyor.

 

Vinç sektörünün önde gelen firmaları, krizden çıkış yolları başta olmak üzere, sektörde yeni yapılanma konusunda görüş alışverişinde bulunmak için İMDER'in organize ettiği 1. Vinç Sektör Zirvesi'nde bir araya geldi. Konya Aktif İşadamları ve Sanayicileri Derneği (AKTİSAD) işbirliğiyle Rixos Otel'de düzenlenen zirveye, 130'un üzerinde sanayici, işadamı ve üst düzey yönetici katıldı. Zirvenin açılış konuşmasını yapan AKTİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Akın, iş makinelerinin önemine dikkat çekerek, Konya'da böyle bir organizasyonun düzenlenmesinden dolayı emeği geçenlere teşekkür etti. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Genel Müdürü Mesut Gülcüler, toplantıyı yapmak için Konya'yı özellikle seçtiklerini belirtti. Konya'yı bir sanayi merkezi ve 'vinç sektörünün kalbi' olarak nitelendiren Mesut Gülcüler, "Vinç sektöründe Konya ilk sıralarda yer alıyor. Ekonomik krizlerin ülkemizi rahat bırakmadığını biliyoruz. Bu nedenle iş dünyasının vazgeçilmez bir parçası olan iş makineleri piyasasının daha sağlıklı yönetilmesini ve global krizi sektörün kalbi Konya'da tartışmak istiyoruz. Ayrıca bugün burada AB standartlarına uygun bir yapılanmayı nasıl sağlayabiliriz sorusuna cevap arayacağız." dedi.

 

İMDER Genel Sekreteri Faruk Aksoy, Türkiye'de vinç sektörünün büyük bir pazarı olduğunu vurgulayarak, bir komite kurarak hem teknik eleman hem de operatör eğitimi vermek amacıyla 1 milyon YTL'lik bir bütçe ayırdıklarını söyledi. Orta Anadolu İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Serol Acarkan da, markalaşmış ürünlerle dünya pazarında olmaları gerektiğini kaydetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri