Konya ve Hz. Mevlana ile ilgili skandal karikatür!

Konya'da geçtiğimiz günlerde yaşanan ve 7 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırı sonrası provokatif paylaşımlar devam ediyor.

Konya'da geçen hafta Cuma günü husumetli komşuları tarafından aynı aileden 7 kişi silahla öldürülmüştü. Bu saldırı sonrası olayı ırkçı bir saldırı gibi göstermeye çalışanlar provokatif paylaşımlara devam ediyor.

Sözde karikatür dergisi Leman da bu paylaşımlara ortak olarak Hz. Mevlana üzerinden kışkırtıcı paylaşımda bulundu. Derginin kapağında eli silahlı görselle Konya’yı tasvir etmeye çalışıldığı ve bu kişinin Mevlana’ya silah çektiği görüldü.

"HADSİZ SALDIRININ HESABI SORULACAK"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta bu karikatüre tepki göstererek, "Hiç kimse Konya’mıza, Mevlana’mıza ve değerlerimize asılsız bilgilerle alçakça hakaret edemez. Leman Dergisi’nin bu hadsiz saldırısının hesabını hukuki olarak sonuna kadar soracağız" ifadelerini kullandı.

"EDEPSİZLİKTE SINIR TANIMIYORLAR"

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise, “Bir dergi kapağı gördüm. Hazreti Mevlana ve yanında kin kusan birinin karikatür çizimi. Mesele Konya olunca edepsizlik, ahlaksızlık ve karaktersizlikte sınır tanımıyor utanmazlar. Ne desek az kalıyor. Konya ve değerlerimizin hakkını hukuki yollardan sonuna kadar savunacağız.” dedi. 

İşte o karikatür: 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (9)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri