Konya uluslar arası arenaya hazırlanıyor

Konya’da, Uluslararası turnuvalarda yarışacak, geleceğin yıldız sporcularını ortaya çıkarmak ve sporcuların daha sağlıklı ve rahat ortamda çalışmalarını sağlamak amacıyla spor tesisleri onarılıyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından, son bir yıl içerisinde merkezde ki spor salonlarıyla birlikte İlçe’lerdeki spor tesisleri de bir bir onarılarak Konyalı sporcuların hizmetine açıldı.

Spor tesislerinin onarımıyla ilgili olarak görüşlerini aldığımız Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Yıldız, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün büyük katkılarıyla spor tesislerinin onarımı konusunda büyük yol aldıklarını söyledi. Yıldız, merkez 100. Yıl ve Atatürk Spor salonlarıyla birlikte, Atatürk stadının tribünleri altında yer alan judo, tekvando, boks, fitnes ve güreş ile 2 Nolu sahanın tribünleri altındaki halter salonlarının onarılarak gençliğin hizmetine sunulduğunu, bu salonlarda şimdi sporcuların daha rahat ortamda çalışma olanağı bulduklarını açıkladı.
Konya’da, merkezdeki tesisler kadar ilçelerde ki spor tesisleri de onarımdan geçiriliyor. Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Yıldız, Akşehir spor salonu ve stadında yapılan onarım çalışmalarının ardından, gençlik merkezi yapımının da devam ettiğini, Beyşehir spor salonunun da onarıldığını açıkladı.. Yunak, Kadınhanı ve Kulu spor salonlarının yapımı ise devam ediyor. 2’şer milyon liraya mal olacak tesisler yakın bir zamanda bitirilerek gençliğin hizmetine açılacak.  İl Müdürü Yıldız, bu giderlerin tamamının Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü bütçesinden sağlandığını dile getirdi. 
Ayrıca, Hüyük ve Üzümlü spor salonlarının yapımı da yılsonuna kadar yüzde 90 bitirilecek. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile birlikte Özel İdare’nin de katkılarının da sağlandığı bu salonlar 2011 yılı ortalarında hizmete açılacak. Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Yıldız, Ilgın ve Beyşehir spor tesislerinin onarımının da ihale aşamasında olduğunu, bununda önümüzdeki günlerde gerçekleşeceğini sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri