"Konya ulaşım ve suda en ucuz şehir"

CHP'li belediyelerle Konya modeli belediyeciliği kıyaslayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Konya ulaşım ve suda en ucuz şehir. Ekmek, su ve ulaşımda en cüzzi şekilde hizmet vermeye çalışıyoruz. Vatandaşımızın yanındayız" dedi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, geleneksel hale getirdiği basın toplantısını yine Selçuklu Kongre Merkezi (SKM)'de gerçekleştirdi. Altay, Konya gündemine dair değerlendirmelerde bulundu. Altay, CHP'li belediyelerdeki su ve ulaşım ücretlerini Konya ile karşılaştırdı. Altay, "Konya şu anda ulaşım ve suda en ucuz şehir. İnşallah 2022 yılında da zam yapmamayı hedefliyoruz. Benzer şehirler arasında en ucuz su Konya'da diyoruz" dedi.

BELH KAVŞAĞI'NDA METRO PROJESİ BİLMECESİ!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, düzenlediği basın toplantısında ulaşım ile ilgili değerlendirmelerde de bulundu. Altay, “Belh Kavşağına köprülü kavşak sözü verilmesine rağmen neden bu çalışmanın yapılmadığı” sorusunu da yanıtladı. Şehir trafiğini rahatlatacak düzenlemeler yaptıklarını Belh Kavşağı'ndaki çalışmanın da bu kapsamda büyük önem arz ettiğini söyleyen Altay, düzenlemelerle trafiğin daha akıcı ve güvenilir olmasını sağladıklarını belirtti.

Altay, daha sonra şunları ifade etti: “O bölgede metro ile ilgili süreç henüz tamamlanmadı. Metro istasyonunun yeri tam kesinleşmediği için bir alt geçit çalışması henüz yapamadık ama planlamamızda var. Mevcut uygulamayı görmek istiyoruz. Her alt geçit yaptığınız yerde sonraki ışıkta yeni bir yığılma oluşturuyor. Kesintisiz bir aks oluşturmanız lazım. Belh Kavşağı'na yapsak Kule Caddesi, Ankara Yolu Kavşağı'nda ciddi bir sorun yaşayacağız gibi görünüyor. Bu konu artık çok teknik bir hale geldi. Bu haliyle ivmeyi görmek istiyoruz. Metro projesinden sonra yeni bir çalışma yapılabilir” dedi.

KONYA'DA “FENNİ FIRIN” İLE UCUZA EKMEK SATILACAK

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Kongre Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenledi. Altay, toplantıda belediye olarak Konyalıların da bildiği “Fenni Fırın” uygulamasını hayata geçireceklerini dile getirdi. Altay, Konya'nın suyu ve ekmeği en ucuza tüketen ayrıca yine ulaşımı da en ucuza sağlayan belediye olacağını ifade etti. “Fenni Fırın” ismiyle Konya Büyükşehir Belediyesi tüm büyükşehirlerde olan “Belediye Ekmek” ya da “Halk Ekmek” uygulamalarıyla dar gelirli vatandaşın ekmeği daha uygun fiyatla temin etmesini sağlayacak. Yaklaşık 5 bin 200 metrekare inşaat alanına sahip ekmek fabrikası Karatay’a yapılacak.

YENİ OTOBÜSLER MAYIS AYINDA HİZMETE GİRECEK

Konya Büyükşehir Belediyesi olarak yeni otobüs aldıklarını, Mayıs ayı içerisinde otobüslerin Konyalıların hizmetine sunulacağını aktaran Altay, "Küçük otobüs yaklaşık 3 milyon lira körüklü otobüs 4 buçuk milyon lira. Bilgilerinize sunuyorum. Yeni otobüsleri tamamen özkaynaklarımızla alıyoruz. Bu ay içinde 200 milyon liralık otobüsü öz kaynaklarımızla finanse etmiş olacağız. Yeni otobüslerimiz Mayıs ayı itibariyle yeni peyderpey hizmete girecektir. Şehrimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

2023 YILI DÜNYA SPOR BAŞKENTİ OLACAĞIZ

"Bu müjdeyi ilk kez sizler aracılığıyla veriyorum" diyen Başkan Altay, "Konya’ya İslam Ülkeleri Spor Başkenti unvanı verilecek. İtalya’da yapılacak toplantıda ise Konya için önemli bir karar alınacak. Konya 2023 Yılında Dünya Spor Başkenti unvanı kazanacak. Türkiye’de ilk, Avrupa’da ise Madrid’den sonra ikinci şehir olacağız" şeklinde konuştu.

PAYİTAHT MÜZESİ İHALEYE ÇIKIYOR

2019 yılında 11.5 milyon TL'ye tamamlanan Payitaht Müze binası, 3 yıl geçmesine rağmen hizmete açılamadı. Konu ile ilgili Başkan Altay sorulan soruyu yanıtladı. Altay, 17 Mart'ta Payitaht Müzesi'nin ihalesine çıkılacağını belirtti. Altay, müzenin içi ile ilgili yapılan hazırlık çalışmalarının da bittiğini kaydederek, çalışmalarda fiiliyata geçileceğini söyledi.

YARIŞMA SONUCU KÖŞK YENİLENECEK

Konya'da eleştirilerin odağında olan Alaaddin Tepesi'ndeki Sultan Köşkü ile ilgili sorulan soruyu da yanıtlayan Altay, kalıntıları yıllardır görüntüsünden dolayı eleştirilen köşk için şunları söyledi: "Alaaddin Tepesi'ndeki Sultan Köşkü için Mimarlar Odası ile birlikte bir yarışma düzenleyeceğiz.Yarışma sonucu köşk yenilenecek."

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (21)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri