Konya Ukraynalılar Derneği'nden dikkat çeken Rusya açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Ukrayna'ya karşı başlattığı savaşı Konya Ukraynalılar Derneği düzenledikleri basın toplantısında kınadı.

Konya Ukraynalılar Derneği Başkanı Alina GÖÇER , Denetleme Kurulu Başkanı İbrahim MAYDA öncülüğü ve Dernek Üyeleri eşliğinde gerçekleşen basın toplantısı Konya’da yoğun ilgi gördü.

Dernek Başkanı Alina GÖÇER burada yaptığı açıklamada “Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'ya karşı yeni bir saldırganlık dalgasının başladığını duyurdu. Rus saldırgan askeri operasyonunun amacı, Ukrayna devletini yok etmek, Ukrayna topraklarının gücünü ele geçirmek ve işgal kontrolünü kurmaktır. Rus birlikleri, önceden işgal edilen ve hala işkal altında olan Donbass ve Kırım'ın yanı sıra kuzeydoğu bölgesi de dahil olmak üzere çeşitli yönlerden barışçıl Ukrayna şehirlerine saldırmaktadır. Bu bir savaş eylemidir, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünün egemenliğine bir saldırıdır, BM Sözleşmesi'nin ve uluslararası hukukun temel norm ve ilkelerinin ağır ihlalidir. Bu korkunç saldırıya karşı Ukrayna, uluslararası hukuka uygun olarak kendini savunma hakkını kullanmıştır. Ukrayna uluslararası toplumu derhal harekete geçmeye çağırıyor. Sadece birleşik ve kararlı adımlar Vladimir Putin'in Ukrayna'ya yönelik saldırganlığını durdurabilir. Bundan sonra vereceğimiz tepkiler ve kararlar sadece Ukrayna vatandaşlarının güvenliğini değil, aynı zamanda Avrupa vatandaşlarının güvenliğini ve dünya düzeninin geleceğini de belirtecektir” dedi. 

Basın toplantısı Ukrayna Milli Marşının okunmasıyla son buldu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri