Konya Türkiye'ye yeter

Katıldığı iftar programında konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, “Konya'nın sahip olduğu kaynaklar tüm Türkiye'ye yetecek kadardır. Hükümet değerlendirmeyi bilmiyor” dedi

Saadet Partisi Konya İl Başkanlığı tarafından geleneksel olarak düzenlenen iftar programı bu yılda gerçekleştirildi. Bizim Ora Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen programa Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Saadet Partisi Yüksek Disiplin Kurulu Üyeleri Veysel Candan, Hasan Hüseyin Öz, Genel Başkan Yardımcıları Lütfi Yalman, Tacettin Çetinkaya, Genel İdare Kurulu Üyeleri Muzaffer Baydar, Mehmet Şen, Konya İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Korkmaz, Bölge Başkanları Yusuf Güneş, Bahri Kırışık, AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, partililer ve çok sayıda davetli katıldı. Tek kurtuluşun Milli görüş ve Saadet Partisi olduğunu söyleyen genel başkan Prof. Dr. Mustafa Kamalak, hükümete yüklenerek “Milli görüşten ne zarar gördünüz de başka yerlere gittiniz” dedi.

AK PARTİ ÜRETİMİ BİTİRDİ

Yürütülen yanlış politikalarda hükümeti uyardıklarını belirten Kamalak, tüm bu uyarılardan hükümetin ders almadığını dile getirdi. Fidan gibi gençlerin şehit olduğunu ve anaların göz yaşının dinmediğini söyleyen Kamalak, “Size soruyorum. Ülkeyi kim bu hale getirdi? AK Parti hükümeti 2023 vizyonundan bahsedip duruyor. Sözde vizyonla sürekli bir algı operasyonu yapıyor. Peki anlata anlata bitiremedikleri bu vizyonun içinde ne olduğunu bileniniz var mı? Yoksa belli bir zaman sonra tekrar yanıldık mı diyecekler? Suriye konusunda, Ergenekon ve Balyoz davasında, cemaatle olan ilişkiler de yanılmadılar mı? AK Parti hükümeti 14 yıl içerisinde elbette bazı konularda yol almayı başardı. Ama biz bunları hiçbir zaman yeterli bulmadık. Ülkemiz de yerli otomobil, uçak üretiliyor mu? Yollar yapıldı, bakın yapılan yollarda çalışan iş makineleri, planlar, planı çizen mühendisler, kullanılan malzemeler yabancılara ait. Bindiğiniz arabanın ruhsatına değil motoruna bakın. Üretmeyen ekonomi işsizliğe çözüm bulamaz.  Uluslararası alanda söz sahibi olamaz.  Ülkemizde üretim yok. Bir an önce üretime yönelmeliyiz” şeklinde konuştu.

GENÇLİK TEHDİT DEĞİL ÜMİT

“Bütün gençlere iş imkanı sağlamalıyız” diyen Kamalak, “6 milyon genç işsiz. Bundan daha acısı 6 buçuk milyon üniversite öğrencisi emeklerinin karşılığını alamadan işsiz kaldı. İşsizliği ertelenen gençler var” cümlelerini kullandı. Bu konuya çözüm bulmak bizim işimiz diyen Kamalak, şunları kaydetti: “Herkese iş vereceğiz. Türkiye'yi fabrika ağları ile donatacağız. Almanya'da 2. Dünya Savaşı sırasında taş üstünde taş kalmadı. Almanya, bölündü ve parçalandı. Harabe bir halde olan Almanya, dört elle çalışarak bugün ne hale geldi görün. Türkiye, 2. Dünya Savaşına da girmedi. Türkiye, nasıl olur da gencine iş veremiyor. Bu işte büyük bir sakatlık var. Milli görüş ve saadetin iş başında olacağı günler yakın. Gençlik bizler için tehdit değil, hepsi birer ümittir. Adil gelir dağılımından yanayız. Asgari ücret o kadar zorlamaya rağmen en fazla 1300 TL oldu. 2015 Temmuz'dan önce 949 liraydı. 950 lira bile değil. Dengeler bozulur dedikleri zaman 158 vekille meclise girdik. İşçiye, emekliye ve memura yüzde elli zam yaptık. Herkes hayretler içindeydi. Bu para nereden bulunacak denildi. O parayı İMF'nin kapısını çalmadan, içerideki para babalarına el açmadan bulduk. Yüzde 50 zammı yeterli bulmadık parça parça zam yapmaya devam ettik. Sömürüyü kısmen önledik.”

KONYA'NIN KAYNAĞI TÜRKİYE'YE YETER

Konya'nın sahip olduğu kaynakların Türkiye'yi doyuracağına dikkat çeken Kamalak, konuşmasını şu cümleler ile sonlandırdı: “Konya Meram'da  80 milyon ton magnet yatağı bulunuyor. Bu ciddi bir oran sadece Türkiye değil, dünyaya da yetecek bir oran. Konya'da alüminyum, kurşun, kömür yatakları da var. Bunları işleyecek olan hükümet nerede? Sömürgeye paydos diyoruz. Batının mülteci kampı haline geldik. Batı bizi günah keçisi olarak görüyor. İslam coğrafyası en zengin petrol yataklarına sahip. Batının adeta benzin istasyonu. İslam coğrafyası bütün olarak sömürü halinde. Batının ölümcül silahları Müslümanlar üzerinde deneniyor.” İftar programında selamlama konuşmasını yapan Hasan Hüseyin Uyar da Asr suresinin önemine değinerek, şöyle konuştu: “Son zamanlarda yaşanan olaylarla Siyonizm’in iyi çalıştığını görüyoruz.  Milli görüşün dışında olan her hareket, rotası olmayan gemide yolculuk etmeye benzer. Hükümetin 6 yıl önceki söylemleri ile şimdiki söylemleri arasında büyük bir tezatlık var. Şuan yapılan çoğu şey İsrail'in menfaatine yönelik oldu. Millet asıl mihrakından uzaklaştı. Mesele sadece iktidar olmak değil, mesele zihinde ve kalplerde de yer edinebilmektir. Allah, elbet nurunu tamamlayacaktır.”

HÂLİD ŞEN-EMRE ÖZGÜL / merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri