Konya tramvayı yer altına iniyor! Projenin detayları belli oldu

Mevcut tramvay hattının yer altına alınacağını duyuran Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “ İnşaat sürecinde de şehrimizin biraz sabretmesi gerekecek” dedi

AK Parti Konya İl Teşkilatı, il binasında düzenlediği basın toplantısıyla gazetecilerle bir araya geldi. Toplantıya Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın yanı sıra; AK Parti Konya Milletvekilleri; Meryem Göka, Ziya Altunyaldız, Orhan Erdem, Latif Selvi, Mustafa Hakan Özer, il başkan yardımcıları, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, kadın kolları ve ilçe başkanları katıldı. AK Parti Konya İl Teşkilatı, il binasında düzenlediği basın toplantısıyla gazetecilerle bir araya geldi. Toplantıya Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın yanı sıra; AK Parti Konya Milletvekilleri; Meryem Göka, Ziya Altunyaldız, Orhan Erdem, Latif Selvi, Mustafa Hakan Özer, il başkan yardımcıları, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, kadın kolları ve ilçe başkanları katıldı.

'İNŞAAT SÜRECİNDE ŞEHRİMİZİN BİRAZ SABRETMESİ GEREKECEK'

Yeni raylı sistem vaadlerinde bir değişime gidildiği konusunda da kendisine iletilen soruyu yanıtsız bırakmayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bir tercih yapmak durumunda kaldıklarını ifade etti. İhale sürecinin yurt dışı kredi işinin tamamlanamadığı için çözülemediğini dile getiren Başkan Altay, “Dünyada iş şöyle yürüyor; önce ulaşım ihtiyacının bulunduğu yerde lastik tekerli ulaşımla toplu ulaşımı çözmeye çalışıyorsunuz. Bu eğer pik rakamlara ulaştıysa oradan tramvaya geçiyorsunuz. O da pik rakamlara ulaştıysa yer altı metroya, raylı sistemlere geçiliyor” diye konuştu. “Bu durumu, uluslar arası standartlara göre ele alarak, özellikle mevcut hattımızın yükünün ağırlığının da farkına vararak, özellikle sabah ve akşam saatlerinde çiftli çalışmasına rağmen tramvaylarımız artık sorun oluşturmaya başladı.

'KONYA MERKEZDE 105 KİLOMETRE YENİ HAT YAPIYORUZ'

Şikayetler geldi” diyen Altay, konuşmasını şu kelimelerle noktaladı: “Bu hattın yer altına alınması, diğer alanlarda da Konya'nın raylı sistem kilometresini uzatarak, tüm şehri çepeçevre saracak yeni bir model ortaya koyduk. Bu işin daha hayırlı olduğunu düşünüyoruz. 42 kilometre hat yapmak yerine, 105 kilometre yeni hat yapıyoruz. Özellikle organize sanayi bölgemizin sorununu çözecek banliyö sürecinin hızlanması da bu yaptığımız çalışmanın bir etkisi olarak ortaya çıktı. Bir an önce mevcut hattımızın yer altına alınması süreciyle ilgili projeleri tamamlayarak, işi başlatacağız. Biz, yeni bir pencere açması açısında bu işi kıymetli görüyoruz. Bakanlığımızın bu konuda süreçleri takip ederek, bir an önce başlamayı arzu ediyoruz. Bu kadar hattı şehirde yapmak, bir planlama istiyor. Aynı anda her yerde çalışmaya başlanamaz. İnşallah 2024 yılı içerisinde yeni sanayi hattının ilk etabına, Barış Caddesi hattına, yeni sanayi-stadyum hattına başlamayı planlıyoruz. Yeni Sanayi, Aslım Caddesi, Dr. Sadık Ahmet Caddesi, Halil Ürün Caddesi ve yeni stadyum hattı ile ilgili yazışmaları bakanlığımız ile yaptık. Sayın Cumhurbaşkanımızın önünde. Sürecin başlatılmasını istiyoruz. Bu, tamamlandığında Konya raylı sistem konusunda çok farklı bir noktaya gelecek. İnşaat sürecinde de şehrimizin biraz sabretmesi gerekecek. 5 yılın sonunda Türkiye'deki en yaygın raylı sistem hattına kavuşmuş şehir olmayı başarmayı arzu ediyoruz.”

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (36)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri