Konya trafiğinde 41 plakalı araç detayı! Bir anda çoğaldılar

Konya trafiğinde son aylarda ‘41 plakalı beyaz araçlar’ daha da görünür oldu. Konyalılar, bu araçların kime ait olduğunu merak etti. Beyaz araçların kime ait olduğu belli oldu.

Konya'daki araçların büyük kısmında şehir kodu olduğu için 42 plaka kullanılıyor. 42'den sonra en çok tercih edilen plaka kodları ise 06 ve 34 oluyor. Konya trafiğinde son dönemlerde 41 plakalı (Kocaeli) beyaz araçların sayısı da gözle görülür oranda arttı. Bu araçların özellikle Konya Büyükşehir Belediyesi hizmet binalarına yakın olduğu yerlerde görülmesi dikkatlerden kaçmadı. Konyalılar, bu araçların kime ait olduğunu, trafikte neden bu kadar fazla görünür olduklarını merak ederken, araçların Konya Büyükşehir Belediyesi'nin ihtiyaca istinaden kiralanan hizmet araçları olduğu öğrenildi.

TASARRUF TEDBİRLERİNDEN ÖNCE KİRALANMIŞTI

Kısa süre önce Türkiye genelinde tüm kamu kurum ve kuruluşlarında uygulamak üzere 'tasarruf tedbirleri' yayımlandı. Bu tedbire göre zorunlu ihtiyaçlar hariç, kamuda yeni araç satın alma ve kiralama 3 yıl boyunca durduruldu. Konya Büyükşehir Belediyesi'nin ise Kocaeli plakalı (41) bu araçları, tasarruf genelgesinden çok çok önce kiraladığı ve bu kiralamanın da zorunlu bir ihtiyaçtan kaynaklandığı öğrenildi.

EN UYGUN FİYATI KOCAELİLİ FİRMA VERDİ

Araç kiralama sözleşmesi imzalanmadan önce gerçekleştirilen ihaleye katılan Kocaeli firması, şartnameyi karşıladı ve kiralama için en uygun fiyatı verdi. İhaleyi kazanan firma, sözleşme tarihine bağlı kalarak, 41 plakalı beyaz araçları Konya'ya gönderdi. Birkaç aydır 41 plakalı beyaz araçlar, Konya Büyükşehir Belediyesi nezdinde hizmet için kullanılıyor. Kocaelili bu firmanın, Türkiye genelinde birçok ihaleye girdiği, farklı belediyelere de araç kiralama hizmeti sunduğu dile getirildi.

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (18)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri