Konya TFFHGD yönetiminden kınama

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Konya Şubesi hakemlere uygulanan şiddeti yayımladığı bir açıklamayla kınadı.

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Konya Şubesi hakemlere uygulanan şiddeti yayımladığı bir açıklamayla kınadı.

Yapılan açıklamada, “27.02.2022 tarihinde Konya’da oynanan Saiteli Kadınhanı Belediyespor -Anadolu Kartallar Spor süper grup müsabakasında ilimiz klasman hakemlerinden Şaban Karaderili maç içerisinde rakip oyunculara küfrettiği için görevi bitirilen saha komiseri tarafından müsabakanın uzatma dakikalarında acımasızca fiziksel saldırıya uğramıştır. Aynı saatlerde Yeniceoba Gençliği -Yeni Meram Spor birinci amatör müsabakasında sahaya inen bir taraftar ilimiz hakemlerinden Mustafa Bayındır’a acımasızca fiziki saldırıda bulunmuştur. Yaşanan bu insanlık dışı davranıştan sonra her iki müsabaka da tatil edilmiş, hakemlerimiz hastaneden darp raporu alarak kendisine karşı yapılan bu şiddeti belgelemiştir.

Bir spor müsabakasında böyle bir olayın yaşanması futbolun paydaşları olarak bizleri fazlasıyla üzmüştür. TFFHGD Konya olarak üyelerimize karşı yapılan bu saldırıyı ŞİDDETLE KINIYORUZ!

Hukuk nezdinde eylemi gerçekleştiren saha komiseri ve taraftarın en ağır cezalar alması hususunda adli makamlarda her türlü girişimde bulunacağımızı bildiririz. Sürecin takipçisi olacağımızı ve üyelerimizin sonuna kadar yanında olacağımızı kamuoyu ile paylaşmak isteriz. Ayrıca spor kamuoyunu yönlendirme çabası içine giren kişilerin de sorumluluk ve sağduyu çerçevesinde hareket etmesi gerektiğini, hedef göstermeye yönelik her türlü yorum ve paylaşımın hukuki temel oluşturduğu takdirde gerekli girişimleri başlatacağımızı kamuoyuna bildirmek isteriz.

Hakemlerimiz Şaban Karaderili ve Mustafa Bayındır'a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, bu insanlıktan uzak ve ilkel davranışların tekrarlanmamasını temenni ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

SPOR SERVİSİ 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri