Konya tesisleşmede 2 yılda “tavan” yaptı

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Konya’ya yaptığı yatırımlar ve verdiği ödeneklerin toplamı rekor düzeye ulaştı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2002 yılından 2011 Eylül ayına kadar Konya’da 9 kalemde 6 milyon 397 bin liralık yatırım gerçekleştirilirken, teşkilatın yeniden yapılandırılmasının ardından Konya sporuna verilen ödenek ise 28 milyon liraya ulaştı.. Daha önceki ismi Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü olan teşkilatın, Konya İl Müdürlüğü’ne gönderdiği 6 milyon liralık yatırım payı içerisinde en büyük katkı payını, 1 milyon 525 bin lira ile Yunak spor salonu, 2 milyon 756 bin 687 lira ile Kulu spor salonu ve 708 bin lira ile de Motodrag pisti yapımı oluşturdu.

Geçtiğimiz 7 yıllık süre içerisinde yapılan diğer yatırımlarda, Konya’ya gönderilen en büyük ödenek 2009 yılında 3 milyon 667 bin 314 lira 98 kuruş olarak gönderildi. 2008 yılında verilen ödenek ise,  1 milyon 562 bin 724 lira ile ikinci sırada yer aldı.
Bu dönemin diğer yatırımlar ise şöyle. Kulu stadı portatif tribün inşaatı: 25 bin lira.. Ereğli spor salonu bakım ve onarımı: 70 bin 800 lira. Seydişehir spor salonu bakım onarım işi: 56 bin 640 lira. Ereğli spor tesisleri çevre ihata duvarı yapımı: 32 bin 000 lira. Semt sahası ve Soyunma odaları.yap.malzemesi: 200 bin lira. Akkise Ahırlı spor salonu çevre tanzimi ve yapımı 135 bin 432 lira 32 kuruş. Merkez  kapalı yüzme havuzu çatı onarımı: 123 bin 965 lira 50 kuruş.  Derbent soyunma odası yapımı: 13 bin lira. Merkez Teniskort zemin kaplama ve aydınlatma işi: 61 bin 655 lira.  2007 yılı muhtelif yatırımlar: 74 bin 655 lira..  2010 yılında Akşehir salon bakım onarım işi: 282 bin lira.  2011 yılı: Kadınhanı spor salonu yapımı ve Drag pisti tribün alımı: 197 bin 100 lira..  Yeniden yapılanma çalışmalarıyla Konya’ya rekor düzeyde yatırım gerçekleştirildi. Bu yatırımlar, 19 ay gibi kısa sürede 28 milyon liraya ulaştı.

SON İKİ YILLIK YATIRIMLAR

Tamamlanana yatırımlar: Akören sentetik saha yapımı. Altınekin Futbol sahası tribün ve soyunma odaları. Emirgazi spor salonu yapımı.  Seydişehir sentetik saha yapımı.. Seydişehir spor salonu yapımı.. İnşaat devam eden tesisler: Akşehir sentetik saha yapımı. Emirgazi sentetik saha yapımı.  Karapınar sentetik saha yapımı.  Karapınar Gençlik Merkezi yapımı. Merkez Karatay Sentetik Saha yapımı.. Merkez  Selçuklu  Gençlik Merkez yapımı. İhalesi yapılan tesisler: Akşehir Gençlik Merkezi , Altınekin Spor Salonu, Beyşehir Sentetik Saha, Beyşehir Tribün kapatma çalışması, Saraçoğlu Sentetik saha yapımı, Taşkent Sentetik  saha yapımı, Altınekin sentetik çim futbol  sahası. İhale aşamasında olanlar: Beyşehir spor salonu bakım ve onarımı. Derbent sentetik saha yapımı. Derebucak sentetik saha yapımı. Ereğli Gençlik Merkez yapımı. Merkez Karatay soyunma odaları yapımı. Taşkent spor salonu . Seydişehir futbol sahası tribün yapımı. Ilgın futbol sahası tribün yapımı.    
 
TABAN BİRLİKLERİ YATIRIMLARDAN MEMNUN

Konya sporunun gelişmesi noktasında lokomotif görevi yapan  Taban Birlikleri, Konya'nın tesisleşme anlamında geçen yıllara oranla önemli bir atılım gerçekleştirdiğini,  dolayısıyla sporcu yetiştirme  konusunda sıkıntı çekilmediğini söylediler. Konya'nın önemli bir sporcu potansiyelinin olduğunun bildiren Taban Birlikleri, burada kulüplere ve yöneticilere  önemli görevlerin düştüğünü, tesis zengini olan bir şehirden, Türk sporuna hizmet edecek, Ulusal ve Uluslar arası müsabakalarda hem Konya'yı hem de Türkiye'yi  temsil edecek sporcuların yetişmesi için gerekli zeminin oluştuğunu ifade ettiler. Konya'nın sporun bütün branşlarında elit sporcular yetiştirmesi için her türlü imkanın sunulduğunun altını çizdiler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri