Konya tekvandosu bir numara

Konya tekvandosu başarılı sonuçlar alamaya devam ediyor. Konyalı sporcular son olarak 28 Temmuz- 1 Ağustos tarihleri arasında Nevşehir’de yapılan Yıldızlar Türkiye Şampiyonası’nda yine madalyaları süpürdüler.

Konya tekvando il temsilcisi Hakkı Mermer alınan başarının kendilerini gururlandırdığını ve Konya’nın bu branştaki başarısını bir kez daha ispat ettiğini söyledi. Mermer, “ Nevşehir’de yapılan ve bin 600 sporcunun katıldığı yarışlarda dereceler alarak bu branşta Türkiye’de söz sahibi olduğumuzu bir kez daha ispat ettik. Bayanlarda takım halinde Türkiye ikincisi olduk. Fatma Nur Canan - Konya Meram Belediyespor’dan kilosunda birinci, Konya Büyükşehir Belediyespor’dan Büşra Çağlayandereli kilosunda üçüncü Selçuklu Belediyespor’dan Büşra Nur Sezek kilosunda birinci Fatma Gül Eser Kilosunda üçüncü oldu ayrıca Fadime Çoker ve erkeklerde ise Adem Çetinkaya üçüncü olarak milli takım aday kadrosuna girme hakkı elde etmişlerdir. Aldığımız bu başarılar ile verdiğimiz sözü tuttuk ve bu branştaki başarımızı ispat ettik. Birçok ulusal ve uluslar arası dereceler alan tekvando branşına sporcu yetiştirmeye devam ediyoruz. Bunu yaparken Do prensipleri ile hareket ediyoruz. Bizlere destek olan başta Kayhan Aytar hocamıza, antrenörlerimize, kulüplerimize ve belediyelerimize teşekkür ediyorum. Sporcularımızı bir kez daha kutlayarak kendilerine diğer müsabakalarda başarılar diliyorum” dedi.

DAN SINAVI KONYA’DA

Türkiye Tekvando Federasyonu faaliyet programı dahilinde bulunan siyah kuşak 1.ve 2. dan sınavları Konya’da yapılacak. 7 Ağustos tarihinde Konya 100. Yıl Spor Salonu’nda yapılacak sınavlara her ilden sporcuların katılması bekleniyor. Bu sınavlarda komisyon başkanlığını Kayhan Aytar yaparken Orhan İnal, Mustafa Avcı veYaşar Erbil ise üyelikleri yürütecek. Ayrıca sınavlarda milli takımlar antrenörü Muammer Cambaz da hazır bulunacak. Komisyon Başkanı Kayhan Aytar, “ Konya’da bu tip organizasyonlar yapılıyor. Tekvando camiası olarak yine bir organizasyona daha ev sahipliği yapacağız. Konya dışından gelen misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayarak evlerine göndermek istiyoruz. Sınavlara girecek tüm sporcularımıza da başarılar diliyorum” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri