Konya tek yürek oldu

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen depremler sonrasında tüm Türkiye deprem bölgesine yardım ulaştırabilmek adına seferber oldu. Konya, depremin yaşandığı ilk günden itibaren afetzedeler için tek yürek oldu

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen deprem sonrası yaraları sarmak için tüm Türkiye seferber oldu. Depremden etkilenen vatandaşlara gönderilmek üzere battaniye, yorgan, kışlık giyecek, elektrikli soba, çocuk bezi, gıda malzemeleri gibi birçok ihtiyaç malzemesinin toplanması için büyük bir seferberlik başlatıldı. Konya’da başta belediyeler olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşu, okullar, meslek odaları, iş insanları, sanayi kuruluşları, sivil vatandaşlar olmak birçok Konyalı, deprem bölgesine kamyonlarca yardım topladı.

AGD VE CANSUYU OLARAK KONYA’DAN YARDIMLARI ULAŞTIRIYORZ 

Konya’nın deprem bölgesini ilk günden bu yana aralıksız yardımlar ulaştırdığını belirten Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şube Başkanı Ceylani Kılıç, “Tüm Türkiye bütün dünyaya örnek bir dayanışma örneği sunuyor. Depremin yaşandığı ilk günden itibaren afet bölgelerine yardım uluşturmak adın müthiş bir seferberlik sağlanıyor. Konya’da tüm sivil toplum kuruluşları olduğu gibi bizde Cansuyu ve Anadolu Gençlik Derneği olarak hemen harekete geçerek yardımlarımız ve AFAD eğitimli 40 gencimizin bölgeye intikalini sağladık daha sonra yardım toplamak ve bölgeye ulaştırmak adına kampanyamızı başlattık ilk günden itibaren yardım tırlarımızı toplayıp bölgeye ulaşımını sağladık. Aynı zamda depremin gerçekleştiği ilk gün Gene aynı gün Radyo Gençlik ve Sosyal Medya hesapları aracılığı ile acil yardım çağrılarında bulunarak Arifan yurdumuzu toplama merkezi haline getirip toplanan malzemelerin tasniflerini yaptırıp hazır hale getirdik. Depremin yaşandığı ilk günden itibaren Kızılay’la koordineli olarak toplama merkezimizde tasnif edilen gıda ve ihtiyaç maddelerini, tırların yüklemelerini 100 gönüllü genç kardeşimizle birlikte gerçekleştirdik. Her gönderdiğimiz tır başına araç sorumlusu görevlendirip gideceğimiz bölgede AGD il başkanlarımızla irtibat sağlayıp gideceğimiz ilde en mağdur ilçeyi tespit ederek önceliklerimizi buna göre sağladık” dedi.

KONYA HER YÖNÜYLE DESTEK VERİYOR

Konya’nın yardım konularında her zaman öncü bir şehir olduğunu belirten Kılıç, “Konya’mız her zaman olduğu gibi yardım çalışmalarında her zaman öncü olmuştur böylesi zor bir günde de Konya’mız her anlamda depremzede vatandaşlarımızın yanında olmayla devam ediyor. Sadece bölgeye ulaşacak yardımlarla değil aynı zamanda depremden etkilenip Konya’ya gelen birçok afetzede vatandaşlarımıza Konyalı hemşerilerimiz evlerini açtı, kiralarını ödedi, eşyalarını paylaştı. Konya’mız gerçekten çok güzel bir dayanışma örneği ortaya koydu herkesten Allah razı olsun” diye konuştu  

KONYALI VATANDAŞLAR DEPREMZEDELERE EVLERİNİ AÇTI 

Deprem sonrası evleri yıkılan ve Konya’ya gelen birçok afetzedeye Konyalı vatandaşlar evlerini açtı. 10 ilden Konya’ya gelen afetzedeleri en iyi şekilde ağırlamak isteyen vatandaşlar evlerini depremzedeler için boşalttı ve malzemeler verdi. Birçok vatandaş depremzedelere ev tutarak kiralarını ödedi. Kullanacakları malzemelerden gıda ihtiyacına kadar birçok malzemeyi temin etti. Depremzedeler için 7’den 70’e herkes seferber oldu.

GAYRİMENKUL FİRMASI KAMPANYA BAŞLATTI 

Konya'da bir gayrimenkul firması, başlattığı kampanyayla, "asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Konya'ya gelecek depremzedeler için ev kirası ve eşya bedellerini karşılayacak. Kerem Nükte Gayrimenkul Ankara Direktörü Muhammet Dinç, depremin ilk gününden itibaren dört ekiple deprem bölgelerinde gönüllü olarak faaliyet gösterdiklerini ve sonraki süreç için çalışmaya başladıklarını söyledi.

Öte yandan Konya'nın en eski firmalarından Özkaymak Turizm'in 1 liraya otobüs bileti satması dikkatlerden kaçmadı. 

KONYALI ESNAF DUYGULANDIRDI

Hatay'dan İstanbul'a giderken, Konya'ya uğrayan depremzede bir aileyi lokantasında ücretsiz ağırlayan Konyalı esnaf, sosyal medyanın gündemine düştü. Depremzede aile ise “Böyle insanlar, insanı yerden kaldırıp, omuzlarındaki yükü hafifletiyor” dedi 

Kahramanmaraş merkezli depremin olumsuz etkileri sürüyor. Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 10 ilde yıkıma ve can kaybına sebep oldu. 30 binden fazla kişi hayatını kaybederken, 100 binden fazla kişi yaralandı. Milyonlarca insanın evi yıkıldı. Depremzedeler, çeşitli illere gitme kararı aldı. Birçok depremzede ise Ankara ve Konya gibi şehirlere yerleştirildi. Konya'ya şimdiye kadar 7 binden fazla depremzede geldi. 

Konya'nın depremzedelere kucak açması da takdirle karşılandı. Önceki gün Konya'da yaşanan bir olay, sosyal medyada gündem oldu. Karatay bölgesinde hizmet veren bir esnafın, depremzedelere hürmet etmesi, yemek ikram etmesi herkesi duygulandırdı. 

Hatay'dan İstanbul'a ailesiyle birlikte giden Fatih isimli bir depremzede sosyal medyada şunları paylaştı: “Ailemi topladım. Hatay'dan İstanbul'a doğru gidiyoruz. Geceyi Konya'da geçirmeye karar verdik. Yemek için Ehil Kebap'a uğradık. Plakamızdan Hataylı olduğumuzu anlamışlar. Bizi paşalar gibi ağırlayıp, bir kuruş para almadılar. Gözlerim doldu. Çocuklarım olmasa hüngür hüngür ağlayacaktım. Çok ısrar ettim para alsınlar diye. 'Ben, parasız biri değilim' dedim. 'Sen bizim şeref misafirimizsin, büyük geçmiş olsun' dediler. Baktım ki kasadaki arkadaşın da gözleri doldu. Daha fazla ısrar etmedim. Ülkenin bir yanında yağmacılar kol gezerken, diğer yanında bir plaka görüp gönül yarası edinenler var. Sadece bilin istedim. Çok teşekkür ederim. Bana kendimi çok iyi hissettirdiniz. Mesele 3-5 kuruş değil. Empati kuran insanların davranışları terapiden çok öte bir durum. İnsanı yerden kaldırıp, omuzlarındaki yükü hafifletiyor.” 

SAİT ÇELİK 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri