Konya Tarım 2009 Fuarı açıldı

TÜYAP Konya Fuarcılık tarafından düzenlenen Konya Tarım 2009, Konya 7. Tarım Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı törenle ziyarete açıldı.

KTO-Tüyap Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlenen fuarın açılış törenine Vali Yardımcısı Yusuf Özdemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya Milletvekili Hasan Angı, Özkan Öksüz, Ayşe Türkmenoğlu, Konya Ticaret Odası Başkanı (KTO) ve TOBB Başkan Yardımcısı Hüseyin Üzülmez, AK Parti Konya İl Başkanı Faruk Dügen, İl Tarım Müdürü İbrahim Doster, firma temsilcileri ve davetliler katıldı. Törende konuşan KTO Başkanı ve TOBB Başkan Yardımcısı Hüseyin Üzülmez, Türkiye'nin en büyük tarım fuarının açılışını gerçekleştirdiklerini belirterek, "Buradaki katılımlar çok iyi. Konya'da biz bu sayının daha çok artmasını istiyoruz. Dünyadaki ekonomik kriz, ülkemizdeki kuraklık bu kadar çok gündeme gelirken biz tarıma daha çok önem vermeliyiz. Bununla birlikte açılan bu fuarın önemi daha da artıyor. Bu fuar İstanbul'dan sonra en büyük fuar. Bu fuarı çok daha iyi şartlara getirmek için Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte bir protokol anlaşması imzalayacağız. Biz burayı sadece Türkiye'nin en büyük fuar merkezi değil dünyanın önemli bir merkezi haline getirmek istiyoruz" dedi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, Konya'da yapılan her işbirliğinin Konya'ya yaradığını belirterek, "Geçen sene 308 firma katılırken bu sene 400 firmanın katılması çok güzel bir şey. Yabancı firmaların da Konya'ya gelerek fuara katılması büyük bir başarıdır. Her konu yerel yönetimleri ilgilendirmektedir. Konya'da Mavi Tünel projesinin tamamlanmasıyla üretilen ürünün yüzde 20'sini karşılayacak durumda olacağız. Bu çalışmalar Konya tarımına büyük katkı sağlayacaktır" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri kurdele keserek fuarı ziyarete açtı. Bir süre fuarı gezen davetliler, sergilenen ürünler hakkında bilgi aldı.


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri