Konya talip olmalı

ASKON Konya Şube Başkan Yardımcısı Ali Süzgün, “Terörle mücadelede insansız kara araçları kullanılmalı artırılmalıdır. Bu noktada Konya olarak üst düzey üretimle talip olunmalıdır” dedi

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği(ASKON) Konya Şube Başkan Yardımcısı Ali Süzgün, önemli bir konuya dikkat çekti. İnsansız kara araçları üretiminin Konya’da yapılmasını talep eden Süzgün, tezgah sayısı olarak Konya’nın bu noktada yeterliği olduğunu savundu.

Süzgün, “İnsansız Hava Araçlarının gündemde olduğu şu dönemde İnsansız Kara Araçlarına Dikkat çekmek istiyoruz. Konyalı Sanayiciler, tezgah envanterlerini çıkarıp İnsansız Kara Araçlarının üretimine talip olmalıdır. Türkiye’de bu işi en iyi şekilde yapabilecek il Konya’dır. Afrin merkeze yaklaştıkça şehit verme riskimiz çoğalmaktadır. Biran önce organize olup, bu konuda ülkemize destek olmalıyız. Ülkemiz bir kez daha dış mihrakların saldırısına uğramış ve müttefik dediğimiz ülkelerin amansızca düşmanlıkları ile karşı karşıya kalmıştır. Dışarıda ne kadar düşmanımız varsa maalesef içeride de bunların yansımaları ve yandaşları mevcuttur. Hiç utanmadan sıkılmadan da sanki başka ülkelerin vatandaşları gibi pervasızca hareket etmekte ve açıklamalar yapmaktadırlar. Fakat ülkemiz dış ve iç düşmanların sandığının aksine çok kudretli ve güçlü bir ülkedir. Geçmişte de milletimiz bu tarz beyhude çabalara maruz kalmış içindeki imanla daha da güçlenerek çıkmasını bilmiştir. Zeytin dalı harekâtında kahraman askerlerimiz başarıya ulaşacak ülkemize olan tehditleri bertaraf edeceklerdir. Türkün gücünü ve iman dolu yüreğini tüm dünyaya göstereceklerdir. Bu öyle bir millet ki şehadete koşarak gider, Rabbinin huzurunda küçülür, mazlumun hakkını aramak için zalimin karşısında devleşir. Dualarımız yiğit ve cesur askerlerimizle olup yüreğimiz onlar için çarpmaktadır. Rabbim yar ve yardımcıları olsun. Millet ve sanayiciler olarak bizim de kahraman askerlerimizi desteklemek için lojistik olarak yapmamız gereken çalışmalar var. Askerlerimiz meskûn mahallere ve Afrin’in içerisine girdiklerinde geçmişte ülkemizde yaşadığımız hendek olaylarında olduğu gibi durumlarla karşı karşıya kalmaları kuvvetle muhtemeldir. Teknolojinin gelişmesiyle askeri sistemlerde değişikler meydana gelmiş ve savaş alanlarında kullanılabilecek yeni araçlar ortaya çıkmıştır. İnsansız kara sistemleriyle asimetrik tehditler karşısında ordular görevlerini daha kolay bir şekilde icra edecektir. Terörle mücadelede insansız sistemlerin kullanılması başarıyı arttıracak, meskûn mahal operasyonlarında birlikler için hayati önem taşıyacaktır. Kolluk güçlerimizin karasal müdahalelerinin en az sıkıntı ve en yüksek etkinlikle olabilmesi için İHA ve SİHA’lara benzer şekilde insansız kara araçlarının kullanılması ciddi anlamda önemlidir” dedi.

MİLLİ FİRMALAR KONUYA SAHİP ÇIKMALI

Süzgün, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Özellikle sokak çatışmalarında ihtiyaç duyulan teçhizatlar yerine bu tür araçların milli olarak üretimi askeri birliklerin operasyonlarda etkili olmasını ve kayıpların azalmasını sağlayacaktır. Her türlü alanda kullanılabilen, düşman hedeflerini belirleyen ve küçük, hızlı yapısıyla belirlenemeyen insansız kara araçları, ordunun olası tehditlerde gücünü devamlı koruyacaktır. İnsansız Kara Araçları geleceğin muharebe ortamında hiç şüphesiz çok önemli bir yere sahiptir. Ağ merkezli konseptlerin önemli bir bileşeni olan otonom sistemler modüler yapıda, müşterek mimaride ve işlevsel beklentiler paralelinde güçlü bir mühendislik çalışmasıyla projelendirilip üretildiği takdirde hem ülke ekonomisine önemli katkı sağlayacak hem de muharebede inisiyatif ve üstünlüğün elde bulundurulmasında kuvvet çarpanı olacaktır.  Bu tür teknolojilerin üretiminde sadece Aselsan, Roketsan gibi firmalardan beklenti içerisinde olmak işin acil ve hızlı yapılması bakımından yeterli değildir, gerekirse konu üzerinde alt yapısı ve bilgi birikimi yeterli olan yerli ve milli bütün firmaların konuya sahip çıkmaları sağlanarak konu ile ilgili yapılacak olan çalışmalar geniş bir tabana yayılmalıdır. Gelecekte ülkemizin bağımsız ve güçlü olmasında savunma sanayine yönelik teknoloji ve ürünlerde göstereceği başarının belirleyici olacağı aşikârdır.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri