Konya takımları başarıyı unuttu

Türkiye genelinde 12 grupta oynanan Bölgesel Amatör Ligde temsilcilerimiz Konya Gençlerbirliği, Sarayönü Belediyespor ve Çatalhöyük Çumra Belediyespor başarıyı unuttu
Ayrıca temsilcilerimizin mücadele ettiği 6. grup en fazla çekişmenin yaşandığı grup oldu. 6 takımın şampiyonluk yarışı ve düşmeme mücadelesinin son haftaya kadar sürmesi bekleniyor.
Sarayönü Belediyespor her ne kadar şampiyonluk yarışının uzağında kalsa da grupta ki çekişme futbolseverlere keyifli haftalar yaşatıyor. 12 grup içerisinde 1 grupta 3. Lige yükselen takımın belli olduğu, birçok grupta da birkaç takım arasında şampiyonluk yarışının yaşandığı 6. grupta son 4 haftaya girilirken 6 takımın birden şampiyonluk için matematiksel olarak şansı bulunuyor.
Grupta 39 puanla lider durumda bulunan Manavgat Evrenseki’yi en yakın rakibinin 4 puan önünde bulunmasına rağmen zorlu bir 4 hafta bulunuyor. Önümüzdeki hafta grubun en az gol yiyen takımlarından biri olan Akdeniz Belediyespor’u ağırlayacak olan Antalya temsilcisinin Toroslar, Sarayönü ve Anamur ile maçları bulunuyor. İkinci sırada bulunan Toroslar Belediyespor, lidere göre biraz daha avantajlı. Grupta hiçbir iddiası kalmayan Niğde ve Çumra ile karşılaşacak olan Mersin temsilcisinin kilit maçı kendi sahasında oynayacağı Manavgat Evrenseki maçı.  İkinci yarıda aldığı sonuçlarla biraz geride kalan Akdeniz Belediyespor, deplasmanda liderle oynayacağı maçı kazanması halinde yeniden umutlanacak. Grupta bir başka avantajlı fikstüre sahip olan takım Anamur Belediyespor. Grubun en az yenilgi alan takımı olan yeşil-beyazlılar, son hafta sahasında Manavgat Evrenseki ile karşılaşacak.
Grupta 5. ve 6. sırada bulunan 68 Yeni Aksarayspor ve Sarayönü Belediyespor ise matematiksel şansları devam etmesine rağmen şampiyonluk ümitleri mucizelere kaldı durumda. Aksaray temsilcisi 18. haftada aldığı mağlubiyetle umudunu yitirirken, temsilcimiz Sarayönü Belediyespor’da ise kafalarda lig bitmiş durumda.  Konya Gençlerbirliği ve Çatalhöyük Çumra Belediyespor ise ligde prestij mücadelesi veren diğer temsilcilerimiz. Ligde oynanacak 19. haftanın programı şu şekilde: Niğde Belediyespor-Toroslar Belediyespor, 68 Yeni Aksaray Spor-Sarayönü Belediyespor, Konya Gençlerbirliği Spor-Anamur Belediyespor, Narspor-Demre Belediyespor, Manavgat Evrenseki Spor-Akdeniz Belediyespor, Karaman Gençlerbirliği Gençlik Ve Spor-Çatalhöyük Çumra Bld.Spor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri