Konya takımları 5. grupta

BALda gruplar belirlendi. Sarayönü, Selçuklu ve Çatalhöyük Çumra 5. grupta yer aldı.

BAL’da gruplar belirlendi. Sarayönü, Selçuklu ve Çatalhöyük Çumra 5. grupta yer aldı.  Temsilcilerimiz Adana, Mersin, Aydın, Kayseri, Manisa, Aksaray, Niğde, Karaman, Nevşehir temsilcisi ile karşılaşacak

 

2012-2013 sezonu Bölgesel Amatör Lig grupları belirlendi. Sarayönü Belediyespor, Selçuklu Belediyespor ve Çatalhöyük Çumra Belediyespor 5. grupta yer aldı.  Temsilcilerimiz 3 Adana, 3 Mersin, 3 Aydın, 2 Kayseri, 3 Manisa, 1 Aksaray, 1 Niğde, 1 Karaman, 1 Nevşehir temsilcisi ile karşılaşacak. Türkiye'nin en üst amatör futbol ligi olan Bölgesel Amatör Lig'de, 2012-2013 sezonunda toplam 160 takım 11 grupta mücadele edecek. BAL'da 6 grup 15 takımdan, 5 grup ise 14 takımdan oluşuyor. BAL'da 13 takımla temsil edilen İstanbul 3 grupta, 6 takımla temsil edilen İzmir ve 5 takımla temsil edilen Trabzon 2 ayrı grupta temsil edilecek. İstanbul, İzmir ve Trabzon takımları hangi grupta temsil edileceklerinin kurasını kendi illerinde çekecekler. Bölgesel Amatör Lig'de gruplarında birinci olan 11 takım Spor Toto 3.Lige çıkmaya hak kazanırken, son iki sırayı alan takımlar ise küme düşecek. 2012-2013 Sezonu Bölgesel Amatör Lig Statüsü ile grupların belirlenmesi ve müsabaka başlama tarihleri ise saha denetimlerinin tamamlanmasından sonra açıklanacak.

TFF tarafından bu sezon 3. kez uygulanacak BAL'da, federasyon takımlara ulaşım ve konaklama katkı payı verecek. BAL'da yer alan takımların belediye ve Büyükşehir belediye sınırları dışında oynayacakları deplasman maçları için, kara yolu ile gidilen her kilometre başına 1,5 lira katkı payı ödenecek. TFF, ulaşım katkı payının yanı sıra, tek yönde 200 kilometre ve üzerindeki mesafeye deplasmana gidecek takımlara ayrıca konaklama desteği olarak bin lira katkı payı verecek. Bunun yanı sıra, lige katılacak takım başına 10 bin liralık maddi yardım yapacak olan federasyon, ayrıca her kulübe aylık 400 liradan 4 bin 800 liralık antrenör desteği sağlayacak. Öte yandan, BAL'da mücadele edecek her takımın 24 oyuncusu ve 1 teknik adam için yaptırılacak sezonluk ferdi kaza sigortası TFF tarafından karşılanacak ve böylece her takıma yapılan destek miktarı 35 bin lirayı bulacak. 2012-2013 sezonu Bölgesel Amatör Lig Statüsü, grupların belirlenmesi ve müsabaka başlama tarihleri, saha denetimlerinin tamamlanmasından sonra açıklanacak.

SPOR SERVİSİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri