Konya STK’lardan Erdoğan’a destek

Konya Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileri Bera Otel’de bir araya gelerek Cumhurbaşkanlığı seçimini değerlendirdi.

Konya Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileri Bera Otel’de bir araya gelerek Cumhurbaşkanlığı seçimini değerlendirdi. Toplantıda açıklamada bulunan Konya STK İcra Heyeti Başkanı Latif Selvi, “Cumhurbaşkanlığı seçiminde oyumuzu milli iradenin hakim olması için 10 yıldır çalışan ve 2007 refarandumuna öncülük eden Recep Tayyip Erdoğan için kullanacağız” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Türkiye tarihi için bir dönüm noktası olduğunun altını çizen Selvi, “367 tartışmaları, 27 nisan muhtırası, halk Cumhurbaşkanını seçmemeli... gibi darbeci, vesayetçi anlayışlar ve ülkeyi kaosa götürme pahasına vesayetçilerin değirmenine su taşıyan muhalif siyasetçilerin ürettiği gerilime rağmen; halkımız 2007 referandumu ile tercihini milli iradeden yana yapmıştır ve yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde oyunun rengini belli etmiştir” dedi.


Milletin sadece Cumhurbaşkanını seçmeyeceğini kaydeden Selvi, “Türkiye’nin devletin milleti değil milletin devleti olduğunu gösterecektir. Vesayet bitecek, demokrasi kurumsallaşacaktır. Yeni Türkiye’nin yolunu açacaktır. Halkımız Türkiye’nin bölgesel güç ve küresel aktör olma sürecine destek verecektir. Hak ve özgürlükler yana tavrını belli edecektir. İnsan haklarının korunması, insan onurunun yükseltmesine katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri