Konya spor dolu bir hafta geçirdi

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykanın göreve gelmesi ile birlikte Konya ulusal ve uluslar arası önemli spor organizasyonlarına ev sahipliği yapmaya başladı ve bu organizasyonlardan alnının akıyla çıktı

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’ın göreve gelmesi ile birlikte Konya ulusal ve uluslar arası önemli spor organizasyonlarına ev sahipliği yapmaya başladı ve bu organizasyonlardan alnının akıyla çıktı

 

Konya spor dolu bir haftayı geride bıraktı. Bu yıl bir çok organizasyona ev sahipliği yapan Konya geçtiğimiz hafta sonu  İşitme Engelliler Avrupa Şampiyonası gibi uluslar arası bir organizasyon başta olmak üzere Türkiye Atıcılık Skeet Şampiyonası, Minikler Acıbadem Tenis Şampiyonası ve 1. Karakucak Yağlı Güreşlerine ev sahipliği yaptı. Bu hafta ise Satranç Ligi, Kulüpler Türkiye Şampiyonası ve Yıldırım Türkiye Şampiyonaları Konya’da yapılacak. Yaz ayları olması nedeniyle bir çok il de spor faaliyetleri durma derecesine gelmesine rağmen Konya’da sporsal faaliyetler bitmiyor. Bu şampiyonaların yanında Karatay Belediyesi tarafından düzenlenen bisiklet yarışları da tüm hızıyla devam ediyor. 

İŞİTME ENGELLİLER AVRUPA BASKETBOL ŞAMPİYONASI

Konya’da 16 ülkenin katılımı ile yapılan Avrupa şampiyonası sorunsuz bir şekilde tamamlandı. Türkiye şampiyonayı 4. olarak tamamladı. 29 Haziranda Konya’da başlayan İşitme Engelliler Avrupa Basketbol Şampiyonası 7 Temmuzda Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu ve Kongre Merkezinde yapılan final müsabakası ardından sona erdi.  Bayanlarda Kupanın sahibi İsveç olurken ikinci Litvanya üçüncü ise Yunanistan oldu. ​Erkeklerde ise Final karşılaşması Slovenya ve Litvanya arasında oynanırken müsabakayı Slovenya kazanarak İşitme Engelliler Avrupa Şampiyonu oldu. İkinciliği Litvanya üçüncülüğü ise Rusya kazandı. Türkiye Avrupa Dördüncüsü oldu. 

SKEET TÜRKİYE ŞAMPİYONASI

Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Başkanlığının 2012 yılı faaliyet programında yer alan Skeet Türkiye Şampiyonası 06-08 temmuz 2012 tarihleri arasında Konya’da Saraçoğlu Atış Poligonunda yapıldı. 3 gün devam eden Skeet Türkiye Şampiyonasına 23 İlden 98 Sporcu katılırken, Yarışmalar büyük Erkek, Büyük Bayan, Genç Erkek, Genç Bayan ve Veteranlar kategorilerinde yapıldı.

MİNİKLER TENİS ŞAMPİYONASI

Türkiye Tenis Federasyonunun 2012 yılı faaliyet programında yer alan Acıbadem 8, 9 ve 10 Yaş Yaz Kupası-2 tenis müsabakaları Konya’da yapıldı. 5 gün süren müsabakalarda Konya’nın yanı sıra Ankara, Trabzon, Mersin ve Zonguldak illerinden sporcular mücadele etti. Yaz Kupası müsabakaları Konya ile birlikte İstanbul, İzmir ve Antalya illerinde gerçekleşti. Müsabakalara 6-8 yaş gurubunda bulunan çocukları tenise çekebilmek amacı ile tüm lisansız tenis sever minikler katıldı.Konya'da  yapılan turnuvada 9-10 yaş grubundaki toplam 20 sporcu madalya mücadelesi verdi.

KARAKUCAK YAĞLI GÜREŞLERİ İLK KEZ YAPILDI

Selçuklu Belediyesi’nin katkıları ile Güreş İl temsilciliği tarafından Konya’da ilk defa gerçekleştirilen 1. Karakucak Yağlı Güreşleri Selçuklu Belediye binası önünde yapıldı. Konya’da ilk defa gerçekleşen organizasyona güreş severler büyük ilgi gösterdi. 1. Karakucak Yağlı Güreşleri’ne Konya’da faaliyet gösteren Selçuklu Belediyespor, Büyükşehir Belediyespor, Güreş Eğitim Merkezi, Meram Kozağaçspor, Beyşehir Belediyespor, Seydişehir Belediyespor ve Doğanhisar kulüplerinden toplam 130 sporcu katıldı. 12 kategoride yapılan güreşlerde sporcular 1. olmak için mücadele etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri