Konya sokakları 3 boyutlu gezilebiliyor

İnternetteki arama motoru Google’ın beğenilen servislerden olan Google Maps’e ait Street View (Sokak Görüntüsü), Türkiye’de aktif hale geldi. Street View’de Konya sokaklarında da gezilebiliyor

İnternetteki arama motoru Google’ın beğenilen servislerden olan Google Maps’e ait Street View (Sokak Görüntüsü), Türkiye’de aktif hale geldi. Street View’de Konya sokaklarında da gezilebiliyor. 

Konya’nın pek çok cadde ve sokağının 3 boyutlu kaydedildiği uygulamada görüntülerin Ağustos ayında alındığı görülüyor. Google Maps Street View özelliği sayesinde Google araçlarıyla daha önce 3 boyutlu çekimi yapılmış bölgelerde harita üzerinden bir nokta seçerek sokakta sanal tur atılabiliyor. Google, Türkiye’de bu servisi hizmete açmak için yaklaşık 1 yıldan fazladır çalışmalarına devam ediyordu. Türkiye’de yeni açılan servis, ilk günlerine rağmen vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandı. Kullanıcılar ‘’ adresinde istediği yeri bulup sayfanın sağ alt kısmında bulunan sarı insan figürünü harita üzerinde 3 boyutlu görmek istediği yere bıraktığında ‘Street View’ özelliğine geçilmiş oluyor.

Street View şu anda Türkiye’nin neredeyse bütün illerini kapsayacak bir şekilde çalışıyor.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri