Konya SMMMO'dan SPK Lisanslama kursu

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı İsmail Turan, Konya SMMMO olarak eğitim faaliyetleri programı dahilinde SPK Bağımsız Denetim ve SPK Gayrimenkul Değerleme Uzmanı lisansla
Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı İsmail Turan, Konya SMMMO olarak eğitim faaliyetleri programı dahilinde SPK Bağımsız Denetim ve SPK Gayrimenkul Değerleme Uzmanı lisanslama sınavlarına yönelik kursları sınav tarihleri öncesinde oda binasında açtıklarını, SPK Lisanslama Sınavları'nın bu dönem 17-18 Aralık 2011 tarihlerinde yapılacağını söyledi.
Konya SMMMO Başkanı Turan yaptığı açıklamada, Sermaye Piyasası Mevzuatı çerçevesinde, her yıl SPK tarafından belirlenen tarihlerde SPK Lisanslama Sınavları yapıldığını hatırlatarak şu bilgileri verdi: "Yapılacak olan lisanslama sınavları içerisinde en önemli yere sahip olan iki alan Bağımsız Denetim ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı alanlarıdır. SPK Bağımsız Denetim, SPK Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı ve Kredi alanlarından bahsedecek olursak; SPK Bağımsız Denetim Uzmanlığı: Bağımsız denetim, işletmelerin yıllık finansal tablo ve diğer finansal bilgilerinin, bu tablo ve bilgiler için belirlenen kriterlere (örneğin, halka açık şirket finansal tabloları için Kurulca belirlenmiş veya kabul edilmiş finansal raporlama standartlarına) uygunluğu ve doğruluğu hususunda, makul güvence sağlayacak yeterli ve uygun bağımsız denetim kanıtlarının elde edilmesi amacıyla, genel kabul görmüş bağımsız denetim standartlarında öngörülen gerekli tüm bağımsız denetim tekniklerinin uygulanarak, defter, kayıt ve belgeler üzerinden denetlenmesi ve değerlendirilerek rapora bağlanmasını ifade eder. SPK Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı: Bir gayrimenkulün, gayrimenkul projesinin veya bir gayrimenkule bağlı hak ve faydaların değerlemesini yapacak gayrimenkul değerleme şirketleri tarafından istihdam edilen veya değerleme şirketleri ile sözleşme imzalamak suretiyle değerleme hizmeti verilmesini ifade eder. Özellikle Konya'da gayrimenkul değerleme uzmanı eksikliği oldukça fazladır. Büyüme içerisinde olan şehrimizde kentleşme oranı ve konut sayısı oldukça fazladır. Bu nedenle Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı alanı lisans mezunları için oldukça önemli bir alandır. Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı sınavına ve diğer alanlara başvuru yapabilmek için lisans mezunu olmak gerekmektedir. Kredi Ekspertizliği bölümü ise, özellikle Bankacılık bölümü mezunları ve Bankacılık sektörü için önemli bir bölüm olmakla birlikte isteyen lisans mezunları kredi ekspertizliği için başvuru yapabilmektedirler. Uzman eğitmenlerimizle planlanan SPK Lisanslama Sınavları'na yönelik eğitim kurslarımız açıldığı tarihten itibaren oda web sitemizde (www.ksmmmo.org.tr) detaylı şekilde duyurulmaktadır."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri