Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) mesleğe adım atan yeni mali müşavirler için düzenlediği ruhsat dağıtım törenini gerçekleştirdi. SGK İl Müdürü Murat Mustafa Yavuz, İŞKUR İl Müdürü Emrah Keleş, TÜİK Bölge Müdürü Muammer Kubaloğlu ve Ticaret İl Müdürü Mustafa Çağlayan’ın da katılımıyla yapılan tören, oda hizmet binasında gerçekleştirildi. Törene yeni ruhsat sahibi mali müşavirler ve aileleri de yoğun ilgi gösterdi.
Konya SMMMO Başkanı Abdil Erdal, törende yaptığı konuşmada, mesleğe adım atan yeni mali müşavirlere hitap etti. Konuşmasında, ruhsat almanın sadece bir başlangıç olduğunu vurgulayan Erdal, bu sürecin uzun ve zorlu bir eğitim sürecinin, sabır ve azmin bir zaferi olduğunu belirtti. Başkan Erdal, şunları söyledi: "Bugün burada, serbest muhasebeci mali müşavirlik ruhsatlarını sizlere takdim etme onurunu yaşamaktayız. Bu özel gün, mesleğe adım atan siz değerli meslektaşlarımız için sadece bir başlangıç değil, aynı zamanda uzun ve zorlu bir eğitim sürecinin, sabır ve azmin zaferini de simgelemektedir. Konya SMMMO olarak, 2 bin 750 üyesi ve 350 civarında stajyeri ile şehrimizin en büyük meslek odalarından biri olmanın gururunu taşıyoruz."
KONYA EKONOMOSİNDE ETKİN OYUNCUSUNUZ
Mali müşavirlik mesleğinin sadece mali raporlama ve vergilendirme süreçlerini yönetmekle sınırlı olmadığını, aynı zamanda işletmelerin finansal sağlığının korunmasında da önemli bir rol üstlendiğini belirten Erdal, “Her birinizin meslek hayatınızda karşılaşacağınız zorlukları aşarak serbest veya bağımlı çalışma alanlarında başarıyla görev alacağınıza inancımız tamdır. Sizler, Konya ekonomisinin ve genel olarak ülkemizin ekonomik yapısının şekillenmesinde etkin birer oyuncu olacaksınız. Bu nedenle, aldığınız ruhsatlar sadece birer belge değil, aynı zamanda üzerinizde taşıdığınız büyük bir sorumluluğun da göstergesidir."
BİLİŞİM, YAPAY ZEKA VE DJİTAL DÖNÜŞÜM ÖNEMLİ
Başkan Erdal, bilişim, yapay zekâ ve dijital dönüşüm gibi konuların meslek için önemine de vurgu yaptı. Bu alanlarda kendini geliştiren mali müşavirlerin gelecekte daha başarılı olacağını belirterek, şu tavsiyelerde bulundu: "Bugün bir mali müşavir olmanın ötesinde, bilişim, yapay zekâ ve dijital dönüşüm gibi alanlarda da kendimizi geliştirmemiz elzem hale gelmiştir. Mali verileri analiz etmek, geleceği öngörmek ve doğru kararlar almak, artık bu teknolojilerin sunduğu imkânları kullanmadan mümkün değil. Meslektaşlarım, bu yüzden sizlere önerim; mesleğinizin gerektirdiği bilgilerin ötesine geçin ve bilişim teknolojilerini mesleki pratiğinizle bütünleştirin."