Konya SMMMO’da başkanlık koalisyona kaldı

Konya Serbest Mali Müşavir Odası 24. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi 4 adayın yarıştığı genel kurulda oy çoğunluğu sağlanmadı. Başkan seçimi önümüzdeki günlerde yapılacak toplantısı sonucunda belirlenecek

Gerçekleştiren seçimlerde toplam 1841 oy kullanılırken, oyların 39’u geçersiz sayıldı.  Meslekte Gelişim Grubu Başkan Adayı Abdil Erdal 783 oy alırken, Meslekte Değişim Gurubu Adına Başkan adayı Celal Emiroğlu 430 oy, Meslekte Birlik Grubu Başkan Adayı Hakan Ceylan 293 oy ve Meslekte Dayanışma Grubu Başkan Adayı İbrahim Paparacı 293 oy aldı. Hiçbir aday başkanlık koltuğuna yetecek oyu alamadı. Buna göre Başkanlık, adayların arasında yapılacak koalisyonla önümüzdeki günlerde netleşecek.

Oda binasında Gerçekleştirilen Genel Kurula Ak Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, MHP Konya Milletvekili Esin Kara, İYİ Parti Konya İl Başkanı Gökhan Tozoğlu, DEVA Partisi Konya  İl Başkanı Seyit Karaca, MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaaslan ve çok sayıda oda üyesi katılım gösterdi Mali Müşavir katıldı. Mevcut SMMMO başkanı Abdil Erdal önceki genel kurul toplantısından bu yana yapılan çalışmaları içeren faaliyet raporunu okudu. Yönetim ve denetim kurulu raporlarının ibra edilmesinin ardından seçimlere geçildi. Seçimlerde yeterli oy çoğunluğu sağlanamadı başkanlık seçimi önümüzdeki günlerde yapılacak koalisyon toplantısı sonucu belirlenecek.

MESLEKTAŞLARIMIZIN YANINDA OLACAĞIZ
Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkan Adayı Abdil Erdal, Yarım kalan projeleri tamamlamak için başkanlığa devam etmek istediğini dile getirdi. Erdal, “Projelerimizi uygulamak ve tamamlamak, mesleğimize kaliteli hizmet sunmak, meslektaşlarımızın huzur içerisinde mesleğini icra edebilmesi, ayrıştırıcı değil birleştirici olmak, mesleğimizin hak ettiği değeri görmesi için, sizlerden 3 yıl görev süresi istiyoruz. Bizler projelerimizle birlikte, sizlere çok çalışmanın, gayret etmenin, mesleğimizin ve meslektaşımızın yanında olacağımızın sözünü veriyoruz. Bütün hedeflerimize ulaştığımızda mesleğimiz, meslektaşımız ve odamız kazanacak” dedi.
 BİZ NÖBETÇİ BAŞKAN OLACAĞIZ
Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkan Adayı Celal Emiroğlu, aidatlara zam yapılmasına hep karşı durduğunu belirtti. Emiroğlu, “Yönetim Kurulu’nda olduğum süre içinde oda aidatlarına zam yapılmasına karsı durdum. Şerh düştüm. Tam yetki verirseniz zam yapmayacağım. Odaya ilk defa kaydolan meslektaşların da oda aidat ücretlerinin yüzde 50 indirimli olmasını sağlayacağım. Bu husus Allah’ın izni ile ilk defa 32 yıllık oda tarihinde bize nasip olacak. Biz nöbetçi başkan olacağız. Her yerde olduğu gibi bizim meslekte de sonuç almak için mücadele etmek gerekir. Talep etmek gerekir. Takip etmek gerekir. Israrcı olmak gerekir. Konuşan ve koşan bir oda yapacağız. Kamuoyunda fikri sorulan görüşüne değer verilen bir STK oluşturacağız. Canlı yayınlarda, kitle iletişim araçlarında yerel ve merkezi toplantılar da şehrimize yakışan temsiller yapacağız. Biz bir markayız, çünkü biz Konya odasıyız” diye konuştu.
“MESLEK SİYASETİ YAPTIM”
Konya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkan Adayı Hakan Ceylan, Divan Kurulu Başkanlığı’nı MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaaslan’ın isminin protokolde geçmediği için eleştirdi. Hakan Ceylan’ın konuşması sonrası ikili diyalog halinde ufak tartışma çıktı. Divan Kurulu’nun açıklamasına göre protokol davetine geri dönüş sağlanmadığı için Remzi Karaaslan’ın isminin kayıt altına alınmadığı ve bu sebep itibariyle Divan Kurulu’nun kayıtlarında olmadığını dile getirdi. Sonrasında Divan Kurulu, Remzi Karaaslan’dan özür diledi.
Konya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası ilimizde olduğu kadar geçmişte ve günümüzde yapmış olduğu hizmetlerle Konya’nın ve Türkiye’nin en aktif ve çalışkan odalarından bir tanesi olduğunu belirten Ceylan, “Meslektaşlarımız Mecliste ne kadar olursa o kadar iyi olacaktır. Meslektaşımız olan MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaaslan’ın isminin anons edilmemesi beni biraz gerdi. Beni herkes tanır sadece meslek siyaseti yaptım. Siyaset kapının önünde başlar. Mesleğimiz ve meslektaşımızın saygınlığı bizim için çok önemli. Bunun için çabalayacağız. Odamızın isteklerini devletimizin en tepesine kadar götürmeye ve çözmeye hazırım. 1989 yılında kurulan meslek odamızda bugüne kadar hizmet vermiş başkanlarımıza hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu hizmet yarışında birlik ve beraberlik içerisinde hep birlikte mesleğimizi en üst seviyeye taşımaya devam edelim. Elbette bu bir yarış olmakla beraber şahsımla birlikte aday olan diğer meslektaşlarımıza da başarılar dilerim” ifadelerini kullandı.
 
“MESLEKTAŞLARIMIZIN MAĞDUR OLMAMASI İÇİN ÇABA GÖSTERECEĞİZ”
Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkan Adayı İbrahim Paparacı, Pandemi krizinin gelmeden önce tedbir aldıklarını vurguladı. Paparacı, “Biz odamızın temellerini suladık. 2010 yılında kucağımıza bomba konuldu. Ruhsat sorunu vardı. İskan ruhsatını almak 4 yılımızı aldı. Bu hususu düzeltmek bize nasip oldu. Biz gönül verdik, gerçekten işimizi seviyoruz. Biz parayla çalışmıyoruz, biz mesleğimizin ileriye gitmesini, meslektaşımızın mağdur olmaması için çaba gösteriyoruz. Her yıl odamıza 150 meslektaşımız katılıyor. Meslektaşımıza kota koyamayız ama dertlerine koyabiliriz. Bizler dertleri bitireceğiz. Yeni bir başkanımız olacak. Herkes gönlünden geçeni seçsin. İbrahim Paparacı’nın icraatlarını görmek istiyorsanız sandıkta buluşalım” ifade etti.  
 
ALİ GÖZEN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri