Konya Selçuklu'da 169 bin 267 kişi üye oldu

Konya Selçuklu Belediyesi eğitim çalışmalarına aralıksız devam ediyor. 169 bin 267 rakamıyla rekor seviyelerde üye sayısı bulunan kütüphanelere Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi’nin eklenmesiyle çıta daha da yükseldi. 

Şehrin fiziki yatırımlarının yanında eğitim alanındaki yatırımlarına da büyük katkılar sağlayan Konya Selçuklu Belediyesi kütüphanecilik alanındaki marka değerini yaptığı çalışmalarla ileri taşıyor. Resmi açılışı yapılmayan ancak içerisinde barındırdığı fonksiyonlarla şehrin en renkli kütüphanesi olarak kapılarını kullanıcılarına açan Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi’yle birlikte kütüphane sayısı 106’ya yükseldi. 

Selçuklu Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü çatısı altında 11 Halk Kütüphanesi,20 İlkokul Kütüphanesi,6 İlk ve Ortaokul Kütüphanesi,36 Ortaokul Kütüphanesi ,30 Lise Kütüphanesi, 2 adet Selçuklu Eğitim Destek Merkezi (SEDEM) 1 Şehir kütüphanesi bulunuyor. 169 bin 297 üyesine 724 bin 416 kitapla hizmet veren Selçuklu Belediyesi Kütüphaneleri 274 bin 562 kitap verme rakamıyla faaliyetlerine devam ediyor. Kütüphanelerde pandeminin etkili olduğu sürelerdeki azalmaya rağmen   2020 yılında 120 bin 2021 yılında 198 bin kitap hareketi gerçekleşti.  

600 KİŞİYE 24 SAAT HİZMET

Eğitimin Selçuklu Belediyesi’nin önceliklerinden bir tanesi olduğuna vurgu yapan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Etüt merkezi, kütüphane, grup çalışma salonları, toplantı salonları, derslikler ve sosyal alanlarla birlikte üniversite lise ve ortaokul öğrencilerinin aralarında bulunduğu toplamda 600 kişinin 24 saat hizmet alabileceği  hizmet alabileceği   büyük bir kompleksi hayata geçirdik. Resmi açılışını yapmadığımız ancak faaliyetlerine başlayan Yeni Nesil Şehir Kütüphanemiz öğrencilerimiz tarafından oldukça yoğun ilgi görüyor. Selçuklu Belediyesi olarak daha önce de ifade ettiğimiz gibi her zaman gençlerimizin yanındayız, öğrencilerimizin yanındayız” dedi. 

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri