Konya Selçuk kendine geldi

Geride kalan 8 haftada galibiyet yüzü göremeyen Torku Konya Selçuk Üniversitesi sahasında oynadığı maçta ligin güçlü ekibi Anadolu Efes’i müthiş bir oyunla 76-72 yenerek haftalar sonra kendine geldi.

Geride kalan 8 haftada galibiyet yüzü göremeyen Torku Konya Selçuk Üniversitesi sahasında oynadığı maçta ligin güçlü ekibi Anadolu Efes’i müthiş bir oyunla  76-72 yenerek haftalar sonra kendine geldi.   Beko Basketbol Liginde mücadele eden ve haftalardır galibiyete hasret kalan Torku Konya Selçuk Üniversitesi, sahasında ağırladığı Anadolu Efes’i 76-72 mağlup ederek hem uzun bir aradan sonra galibiyetle tanıştı hem de Anadolu Efes gibi bir devi mağlup etmenin coşkusunu yaşadı.
Yeni transfer Derick Low ilk kez forma giydiği karşılaşmada temsilcimiz 10 sayılık farkı üçüncü periyotta Troy De Vries ve Burak’ın muhteşem oyunu ile 2 sayıya indirirken, final periyodunda ele geçirdiği üstünlüğü maçın sonuna kadar sürdürdü. Özellikle maçın son bölümünde takımın liderliğini eline alan Low 9 sayı, 10 asist, 4 ribaundluk performansı ile dikkat çekerken karşılaşmanın en skorer oyuncusu olan De Vries 29, Burak 13 sayılık performansı ile galibiyetin mimarları oldular.   

Karşılaşmaya her iki takımda savunma yaparak başladı. Hopson ve Semih’in sayıları ile maça başlayan lacivert-beyazlılar, Gillenwater’ın arka arkaya gelen basketlerine engel olamadı. De Vries ve Williams’ın’da katkısıyla 9-0’lık seri yakalayan ev sahibi ekip 9-4 öne geçti. Kerem ve Birkan’ın sayıları ile farkı azaltan konuk ekip, 7-0’lık seri ile yeniden öne geçti. Savanoviç’in arka arkaya bulduğu sayılarla Anadolu Efes ilk periyodu 15-20 önde tamamladı. İkinci yarıda da üstün oyununu sürdüren Anadolu Efes, karşısında Selçuk Üniversitesi Gillenwater ve Burak’ın sayıları ile farkın açılmasını önlemeye çalıştı. Torku Selçuk Üniversitesi’nin üst üste hücumlardan boş dönmesini iyi kullanan Anadolu Efes, Hopson, Savanoviç ve Deniz’in sayıları ile soyunma odasına 29-39 önde girdi.  

Üçüncü periyoda iyi başlayan taraf ev sahibi Selçuk Üniversitesi oldu. Konuk ekip Semih, Planinic ve Savonoviç ile sayı üretirken taraftarının da desteğini arkasına alan Selçuk Üniversitesi De Vries, Burak ve Gillenwater'in basketleriyle aradaki farkı 2 sayıya kadar indirdi. Karşılaşmanın üçüncü periyodu 50-52 Anadolu Efes'in üstünlüğü ile tamamlandı.

Salonu dolduran taraftarlarının da desteğiyle rüzgarı arkasına alan Selçuk Üniversitesi, De Vries’in sayısıyla beraberliği yakalayıp, Derick Low’ın basketiyle üstünlüğü ele geçirdi. İyi savunma yapmaya balayıp rakibine sayı şansı tanımayan Selçuk Üniversitesi Sean Williams, De Vries'in ve Derick'in basketleriyle aradaki farkı 7 sayıya kadar çıkardı. Konuk ekipten ise Planinic, Semih, Kerem ve Savonoviç karşılık vererek farkı kapattı ve beraberliği yakaladı. Karşılaşmanın bitimine 18 saniye kala De Vires basketiyle takımını 2 sayı öne geçirmeyi başardı. Molanın ardından sahaya çıkan konuk ekip bu şansı değerlendiremeyip faul yapınca Williams’ın faul atışları aradaki farkı 4 sayıya çıkardı ve Selçuk Üniversitesi maçı 76-72 kazandı.

SALON: 19 Mayıs Arena
HAKEMLER: Zafer Yılmaz, Yener Yılmaz, İbrahim Altıntaş  
TORKU  SELÇUK ÜNİVERSİTESİ: Hakan, Derick Low 9, De Vries 29, Yunus, Cem 3, Burak 13, Valentin Pastal, Gillenwater 12, Sean Williams 10
ANADOLU EFES: Doğuş 3, Cedi 3, Birkan 4, Semih 15, Kerem 6, Deniz 2, Savonoviç 19, Lucas 2, Hopson 5, Zoran Planinic 11, Bjelica 2
1.PERİYOT: 15-20
İLK YARI: 29-39
3.PERİYOT: 50-52
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri