Konya Şekerspor’un keyfi yerinde

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Torku Şekerspor üst üste aldığı iki galibiyetin ve zirve yarışında yeniden var olmanın sevincini yaşıyor.
Fethiyespor karşısında alınan galibiyetin ardından geçtiğimiz hafta sonu da evinde Pendikspor’u 2-1’le geçen yeşil-beyazlılar, aldığı bu sonuçla puanını 42’ye yükseltti. İkinci yarının başında temsilcimiz Şekerspor’u mağlup eden Eyüpspor, zorlu haftada lider Elazığspor’u da 1-0 mağlup etmeyi başardı. Üst üste ikinci yenilgisini alan Elazığspor, bu yenilgi ile 48 puanda kalırken, temsilcimiz Şekerspor ise aradaki puan farkını 6’ya düşürdü.
Zorlu haftada zirve yarışı veren Pendik’in yanı sıra Sakaryaspor’da puan kaybetti. Yavuz İncedal’ın öğrencileri Dardanelspor’u evinde ağırlayan Sakarya, aldığı 0-0’lık beraberlikle, Şekerspor ve Elazığ’ı zirve yarışında adeta yalnız bıraktı. Lig’in 22. haftasında ligin alt ve üst sıralarını yakından ilgilendiren birbirinden zorla maçlar oynandı. Alınan sonuçlar ise şöyle. 1461 Trabzon 0-0 Pursaklarspor Konya Torku Şekerspor 2-1 Pendikspor Balıkesirspor 3-2 Fethiyespor Tarsus İdman Yurdu 2-0 Belediye Vanspor Elazığspor 0-1 Eyüpspor Tokatspor 3-0 Adana Demirspor Kocaelispor 3-2 Ofspor Sakaryaspor 0-0 Dardanelspor Ş.Urfaspor 1-0 Türk Telekomspor.
ÖZCAN: HEDEFİMİZ BANK ASYA
Konya Torku Şekerspor’da takımın başında çıktığı ilk mücadeleden galip ayrılan Teknik Direktör Kadir Özcan açıklamasında mutlu olduğunu söyledi. Özcan, “İyi mücadele eden takımımı kutlarım.” Sözleriyle başladığı açıklamasını şu şekilde sürdürdü, “Biz kazanmak zorundaydık. Gelmememin üzerinden az bir zaman geçse de takımın mücadelesinden oyundan memnunum. Elazığspor’un yenilmesi de bizim avantajımıza oldu. Maçın son dakikalarında panikledik ama daha önceki sürede oldukça iyiydik. Takımın durumundan mutluyum. Artık önümüzdeki Belediye Vanspor maçına bakacağız. Öncelikli hedefimiz birinci olarak Bank Asya 1. Lig’e yükselmek ama olmazsa da play-off’ların ardından üst lige çıkacağız. Kulübümüzün şartları da buna müsait. İnşallah bundan sonra bizim için önemli olan iki maçımız var; Belediye Vanspor ve Balıkesirspor maçları. İnşallah bu maçları kayıpsız geçersek sorunu aşmış olacağız ve el birliğiyle umarım Bak Asya 1. Lig’e yükseliriz.
VARLIK: ŞAMPİYONLUK KOLAY DEĞİL
Yeşil beyazlı takımın ilk golünü kaydeden Süleyman Varlık ihtiyaçları olan bir galibiyet aldıklarını belirterek, “Sıkıntılı ve stresli bir dönemden geçtik. Bizim Fethiyespor maçı ardından galip gelerek kendimize gelmemiz gerekiyordu bunu da başardık. Tüm takım arkadaşlarımı kutlarım.” dedi. Tecrübeli oyuncu şampiyonluk ile ilgili olarak ise şu şekilde konuştu, “Kazanmak için herkesin bir şeyler yapması gerekiyor. Şampiyonluk kolay bir iş değil. Saldırmamız, kavga etmemiz gerekiyorsa hep beraber etmemiz gerekiyor, geri çekilmemiz gerekiyorsa bunu da hep beraber yapmalıyız. Şampiyonluğu kazanmak için her şeyi yapmalıyız. Grubumuz gerçekten zor ama bizde bunu başaracak güce sahibiz.”
REİS: KAZANMAMIZ GEREKİYORDU
Konya Torku Şekerspor’da kaptan Muhammet Reis iyi bir mücadele sergilediklerini ve kazanmaları gereken bir maçtan galip ayrılmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Muhammet, “Galip geldiğimiz için çok mutluyuz. Tüm takım arkadaşlarımı tebrik ederim. Bizim için gerçekten çok önemli bir maçtı ve kazanmamız gerekiyordu, Bunu da başardık zaten. Maça da zaten bunun için çıkmıştık. Attığımızdan fazla golde kaçırdık, son 10 dakika ise biraz geri çekildik. İyi mücadele ettiğimizde farkımız ortaya çıkıyor. İnşallah zorlu geçen 2. yarıda elimizden geleni yaparak ilk olarak önümüzdeki Belediye Vanspor maçından galip dönerek seriyi sürdürmek istiyoruz.” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri