Konya Şekerspor’un kârlı haftası

Süper Toto 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Konya Torku Şekerspor sezona Adana Demirspor maçı ile merhaba dedi.

29 Ağustosta oynanan maçta yeşil-beyazlı ekip rakibinden 1 puanı koparmasını bildi.  Yeşil-beyazlı ekip bu maçtan 3 gün sonra oynadığı Ziraat Türkiye Kupası 1. kademe eleme maçında Göztepespor’u penaltılarla mağlup edip tur atlamıştı. Yoğun bir maç mesaisi yaşayan Torku ekibi Bu maçtan da 3 gün sonra bu defa sezonun ikinci maçında sahasında Eyüpspor’u konuk etti. Yeşil-beyazlı ekip bu zorlu maç trafiğinde rakibini 4-0 gibi farklı bir skorla yenerek ilk galibiyetini almış oldu. Hafta içi zorlu kupa mesaisinde çok büyük efor sarf eden Torku Şekerspor, lig maçını rahat oyunuyla kazanmasını bildi. Taraftarın karşısına Eyüpspor maçı ile çıkan yeşil-beyazlı ekip oynadığı futbol ve attığı gollerle taraftarını coşturdu.

‘BİR HAFTADA 3 MAÇ OYNAMAK ÇOK ZOR’
Karşılaşma sonrası konuşan Konya Torku Şekerspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak bir haftada 3 maç oynadıklarını ancak oyuncularının bu yoğun maç trafiğine rağmen gösterdikleri üst düzey performanstan dolayı kendilerini kutladığını söyledi. Altıparmak ayrıca birkaç taraftarın gösterdiği tepkiyi ise anlamsız bulduğunu ifade etti. Mehmet Altıparmak Oyuncularımı kutlarım. Farklı galip geldiğimiz için mutluyuz. Sezonun Konya'da oynadığımız ilk maçında galip gelmek istiyorduk. Bunu da başardık. Maça iyi başladık, rakibimizde iyi oynadı. Özellikle ikinci golü bulunca daha da rahatladık ve güzel bir maç geçti bizim adımıza. Tüm oyuncularımı özverileri nedeniyle kutluyorum. Çünkü 1 haftada üst düzey mücadelenin yaşandığı 3 maça çıkmak kolay değil. Hepsini alınlarından öpüyorum.
Üzüldüğüm tek konu maçta 15. ve 20. dakikalar arası bazı arkadaşların bize hakaret etmelerini anlamadım. Futbolcularımın 1 haftada gösterdiği performanstan, gayret hnaberleri yok. Ancak hiç kimsenin hiç kimseye küfür etmeye hakkı yok bence ve maçın sevindirdiği kadar bu konu beni üzdü” dedi.

GOL MÜ? DEĞİL Mİ?
Torku Şekerspor’un ligin ikinci haftasında sahasında oynadığı Eyüpspor maçında ilginç bir olay yaşandı. İlk yarının sonlarına doğru golcü oyuncu Murat Dilek kaleci ile karşı karşıya kaldı. Ceza sahasını içine girer girmez topu kaleye gönderen Dilek gol diye sevindi. Ancak dışarıya çıkan topu yardımcı hakem Muzaffer Kaşıkçı aut olarak değerlendirdi. Bir an şaşkınlık yaşayan iki ekip oyuncuları ve taraftarlar daha sonra Murat’ın ‘Hocam gol fileler yırtık’ demesiyle maç biraz durdu. Filelerden dışarıya çıkan bu top tartışmalara neden oldu. Karşılaşmanın hakemi Ömer Faruk Ocak, yardımcısı Muzaffer Kaşıkcı ile konuştuktan ve fileleri kontrol ettikten sonra golü verdi. Daha sonra yırtılan fileler saha görevlileri tarafından tamir edildi. 


ZAFER BİRYOL SİFTAH YAPTI
Konya Torku Şekerspor’da Altay’dan transfer edilen golcü oyuncu Zafer Biryol Eyüpspor karşısında forma şansı buldu. Sakatlığı nedeniyle İstanbul’da tedavi gören tecrübeli oyuncu ilk hafta oynanan Adana Demirspor karşılaşmasında forma şansı bulamamıştı.  Tedavisi tamamlanan Zafer Biryol geçtiğimiz Pazar günü oynanan Eyüpspor maçına ilk 18’de başladı. Golcü oyuncu 63. dakikada Erman’ın yerine oyuna dahil oldu ve yaklaşık 27 dakika forma giydi. Takımda ağabeylik görevini üstlenen golcü oyuncu takım arkadaşlarına her dakika destek oldu. Saha dışında olduğu sürece arkadaşlarını tek tek motive etti. Golcü oyuncu bu görevini oyuna girdikten sonra da sürdürdü  

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri