Konya Şekerspor’da’ tarihi başarı

TFF 2.Lig 2. Grupta mücadele eden Konya Şekerspor tarihinde ilk kez katıldığı Ziraat Türkiye Kupasında gruplara kalmayı başardı.

Kupa macerasına Ankara Demirspor ile merhaba diyen yeşil-beyazlı ekip rakibini 3-0 yenerek bir üst tura yükseldi. İkinci maçta ise ligde aynı grupta mücadele ettiği rakibi Turgutluspor ile karşılaştı. Şekerspor  deplasmanda oynadığı maçı 2-1 kazanarak kupada yoluna devam etti. Son olarak geçtiğimiz günlerde Bank Asya liginin güçlü ekiplerinden Adanaspor ile karşılaşan yeşil-beyazlı ekip sahasında oynadığı maçı 3-2 kazanarak ilk defa katıldığı Ziraat Türkiye Kupasında tarih yazarak gruplara kalmayı başardı. Aldığı bu başarılı sonuçlarla hem moral bulan Şekerspor kasasına da büyük katkı yaptı. Bu maç öncesinde teknik direktör değişikliğine giden yeşil-beyazlı ekip Mehmet Altıparmak ile el sıkıştı. Takımın başında ilk maçına çıkan Altıparmak görevine galibiyet ve moralli başlamış oldu.

Kupa maçından sonra basın mensuplarının karşısına geçen Şekerspor’un çiçeği burnunda teknik direktörü Mehmet Altıparmak alınan galibiyetin ve başarının kendisi ve Şekerspor camiası için hayırlı olmasını diledi.  Altıparmak, “ Konya’ya geleli yaklaşık 3-4 gün oldu. Göreve galibiyetle başlamak çok güzel bir duygu. Bu galibiyet benim ve Şekerspor camiası için hayırlı olsun. Maç öncesinde oyuncularıma güvendiğimi ve sahada gerekeni yapacaklarından şüphem olmadığını söyledim. Onlarda sahada çok güzel bir oyun ortaya koydular. Oynadıkları oyun ve verdikleri mücadeleden dolay onları kutluyorum. Şekerspor olarak normal ligin değil öbür ligin de en iyi takımıyız. Bundan sonraki tüm maçlarımıza da kazanmak için çıkacağız. Adanaspor karşısında ilk yarıda iyi bir oyun sergiledik. Rakibin 10 kişi kalması ise bizim için avantaj oldu. Her geçen dakika iyi oyunumuzun üzerine koyarak devam ettik. İlk yarı kaçırdığımız bir çok pozisyon var. İkinci yarıda ise aynı şekilde oyunun hakimiydik. Bulduğumuz gollerle kazanmasını bildik. Bunun yanında kaçırdığımız pozisyonlar ve direkten dönen toplarımız oldu. Ancak karşılaşma sonunda gülen taraf olduk ve Şekerspor’un tarihine bu başarıyı yazdırdık. Ancak bu durum bizi şımartmayacak. Aksine ayaklarımızın yere basmasını ve haddimizi bilmemizi sağlayacak. Takım olarak üzülmeyi de sevinmeyi de dozunda yaşayacağız. İnşallah bu takımla ligde de çok iyi işler yapacağız. Başarılı sonuçlar alarak yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.
BİZ HER MAÇI BÖYLE OYANDIK
Şekerspor’un Adanaspor ile oynadığı Ziraat Türkiye Kupası maçında takımı adına 2 gol atarak galibiyete büyük katkı sağlayan Murat Gürbüzerol Şekerspor’un tarihinde ilk defa katıldığı Türkiye Kupasında gruplara kalmanın gurur verici olduğunu söyledi. Gürbüzerol ayrıca her maçta bu şekilde oynadıklarını ancak şanssızlıklar yaşadıklarına dikkat çekti. Murat Gürbüzerol, “ Rakibimizin gücünü biliyorduk. Maça iyi hazırlandık. Hocamızda bize güvendiğini çıkıp oyunumuzu oynamamızı istedi. Bütün sorumlukları üzerine alacağını da söyledi. Biz de çıktık futbolumuzu oynadık. Kazanmayı başardık. Çok iyi futbol oynadığımız düşünüyorum. Aslında biz her maçımızı böyle oynuyoruz ancak şanssızlıklar yaşadık. Artık galibiyetler serisi istiyoruz. İnşallah bunu başararak üst sıralardaki takımlarla puan farkını kapatarak zirveye ortak olacağız. Bu takım oluşturulurken hedefinin bir üst lig olduğunu biliyorduk. Biz de bunun için mücadele ediyoruz. Yeni bir hoca yeni bir kan demek. Bu değişikliğini takıma olumlu yansıyacağını düşünüyorum. İnşallah budan sonra Şekerspor daha iyi yerlere gelecektir” diye konuştu 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri