Konya Şekerspor’a zorlu grup

Fubolda Ziraat Türkiye Kupası’nda grup maçlarının kurası çekilirken, Beşiktaş ile Trabzonspor aynı grupta yer aldı.
Ataköy Olimpiyatevi’nde gerçekleştirilen kura çekimine, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Profesyonel Kurul Başkanı Ufuk Özerten, Ziraat Bankası Genel Müdür Yadımcısı Elif Erül, Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ünal Uzun, Galatasaray Kulübü adına futbol takımı idari menajeri Cenk Ergun, Beşiktaş Kulübü adına kulüp genel müdürü Murat Ülgen, Trabzonspor Kulübü adına genel sekreter Metin Kazancıoğlu ile diğer kulüplerin temsilcileri katıldı.
Kura çekiminde konuşan TFF Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Özerten, "Cumhuriyet ile yaşıt Türkiye Futbol Federasyonu olarak Cumhuriyetin 87. kuruluş yıldönümünde böyle bir organizasyon yaptığımız için gururluyuz. 72 takımla başlayan bu yolculukta ilk 2 kademe maçlarında ve akabinde play-off turunda başarılı olarak, gruplara kalmaya hak kazanan tüm takımlarımızı tebrik ediyorum. Ziraat Türkiye Kupası'nda 2010-2011 sezonu grup maçları, 10 Kasım'da oynanacak maçlarla başlayacak. Geçen sezon olduğu gibi bu yıl da seri başı 4 takımın arasına son Türkiye Kupası şampiyonu da dahil edildi. Değerli konuklar; bildiğiniz gibi, Ziraat Türkiye Kupası müsabakaları bu sezon da grup maçlarından itibaren TRT tarafından yayınlanacak" dedi.
TOPLAM ÖDÜL 18 MİLYON 460 BİN DOLARA ÇIKARILDI
Ziraat Türkiye Kupası'nda bu sezon dağıtılacak ödül miktarı da 17.1 milyon dolardan 18 milyon 460 bin dolara çıkarıldığını açıklayan Özerten, "Birinci turda mücadele eden 36 takımımıza ve 2. kademe müsabakalarında oynayan 36 takıma 20'şer bin dolar, play off turu oynayan 32 takıma da 35 bin dolarlık ödeme yaptık. Ayrıca gruplara kalma başarısı gösteren 20 takım katılım parası olarak 140 bin dolar almaya hak kazandı. Gruplarda oynanacak maçlarda galibiyete 100 bin dolar, beraberliğe ise 50 bin dolar prim vereceğiz. Buna göre kupaya 1. eleme grubundan katılıp tüm maçlarını kazanacak şampiyon olacak takımın alacağı ödül miktarı 3 milyon 915 bin dolara yükseldi. Bu artışta bizimle birlikte olan Ziraat Bankası'na ve yayıncı kuruluş TRT'ye teşekkürlerimi iletiyorum. Sponsorlarla birlikte yürüyen futbol daha güzel oluyor. Ülke çapındaki kupa maçlarında Ziraat Türkiye Kupası isminin görünürlük almasını ve uygulamalarda standardizasyon olmasını sağlamaya devam edeceğiz. Kulüplerimizin de sezon boyunca oynayacağı kupa maçlarının ticari uygulamalarında, merkezi sistemin sağlıklı şekilde sürdürülmesi için gereken kolaylığı ve desteği göstereceğinden eminim. Geçtiğimiz sezon Şanlıurfa'nın, mükemmel bir organizasyon ile finaline ev sahipliği yaptığı Ziraat Türkiye Kupası'nın 49.'sunda mücadelede edecek son 20 takıma centilmence bir mücadele içinde başarılar dilerim" diye konuştu.
Kura çekimi sonrasında Ziraat Türkiye Kupası’nda oluşan 4 grupta, 5’er takım yer aldı. Gruplar şöyle oluştu: A Grubu: Galatasaray, Gaziantepspor, Medical Park Antalyaspor, Denizlispor, Beypazarı Şekerspor. B Grubu: Konya Torku Şekerspor, Beşiktaş, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Manisaspor, Trabzonspor. C Grubu: Bucaspor, Fenerbahçe, Ankaragücü, Yeni Malatyaspor, Gençlerbirliği. D Grubu: Kırıkhanspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Bursaspor, Kasımpaşa, Karşıyaka.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri