Konya Şekerspor tırmanışa geçti

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor, ligin 25. haftasında geçtiğimiz hafta sonu deplasmanda ligde kalma mücadelesi veren Çorumspor ile karşı karşıya g

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor, ligin 25. haftasında geçtiğimiz hafta sonu deplasmanda ligde kalma mücadelesi veren Çorumspor ile karşı karşıya geldi. Zorlu rakibini 2-1’le geçmeyi başaran yeşil-beyazlılar lider Şanlıurfa karşısında aldığı yenilginin telafisini yapmış oldu. Yeşil-beyazlılar, aldığı bu galibiyet ile puanın 32’ye çıkarttı ve lig sıralamasında bir puan tırmanarak 10. sırala yükseldi. Çorumspor ise 13 puanda kalarak 15. sıradaki yerini değiştiremedi.

Aldığı galibiyetle evine moralli dönen yeşil-beyazlılar, ligin 26. haftasında İskenderun Demir Çelikspor’u kendi saha ve seyircisi önünde konuk edecek. Dene izinli geçiren Şekerspor zorlu maçın hazırlıklarına bugün yapacağı tek idmanla başlayacak. Yeşil-beyazlılarda sakatlığı devam eden Orhun dışında önemli bir eksik bulunmuyor. Temsilcimizin tek hedefi evinde kazanarak çıkışını sürdürmek.

Öte yandan ligin zorlu haftası tamamlandı. Haftaya lider giren Şanlıurfaspor, Ofspor’u 3-0 mağlup ederek puanını 55’e çıkarttı ve zirvedeki yerini korudu. Zirveyi yatkından takip eden Balıkesirspor ise Yeni Matalyaspor’u deplasmanda 2-0 mağlup ederek puanını 54’e çıkardı ve ikinci sıradan takibini sürdürdü. 47 puanlı Bozüyükspor ise zorlu haftayı maç yapmadan kapattı. Ligin 25. haftasında alınan sonuçlar ise şöyle: Turgutluspor 3-0 Bugsaş Spor Yeni Malatyaspor 0-2 Balıkesirspor Çorumspor 1-2 Konya Torku Şekerspor Şanlıurfaspor 3-0 Ofspor Tepecikspor A.Ş. 0-0 Pendikspor Kocaelispor 1-3 Gaziosmanpaşa İskenderun Demir Çelikspor 4-1 Tokatspor Altay Diyarbakırspor

Konya Torku Şekerspor’da Çorumspor galibiyeti sonrasında açıklamalarda bulunan genç oyuncu Ömer Ali Şahiner, “Herşeye rağmen artık bir şeylerin düzelmesi gerekiyor, bu yaşananlar bize yakışmıyor” dedi. Genç oyuncu Ömer Ali galibiyet ile ilgili olarak şu şekilde konuştu, “Karşılaşmaya iyi başladık ve iyi bir mücadele ortaya koyduk. Son dakikalarda kalemizde gördüğümüz gol ‘Yine mi?’ sorusunu aklımıza getirmedi değil. Ancak son dakikalarda kaydettiğimiz golle her şey daha güzel bir hal aldı ve hak ettiğimiz bir galibiyeti aldık.” Ligdeki konumlarına da değinen genç golcü, “Konya Şekerspor bir marka! Bizler bu sezon ortaya koyduğumuz tablo ile bu değere tam anlamıyla yakışanı yapamadığımızın farkındayız. Elbette ki böyle olmasını hiç birimiz istemezdik. Şanlıurfaspor maçıyla yakaladığımız çıkışa ara vermiştik. Şimdiyse yeni bir çıkış için bir şans var önümüzde. Sezon sonunda ne olur bilemem ancak kalan sürede elimizden geleni yapma mecburiyetimiz var. Ben ve tüm takım arkadaşlarımda bu uğurda mücadele verecek” diye konuştu.

BURAK TAŞPINAR

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri