Konya Şekerspor galibiyete kilitli

Spor Toto İkinci Lig Beyaz Grupta mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Torku Şekerspor ligin 30. haftasında kendi saha ve seyircisi önünde lig ikincisi Balıkesirspor ile Pazar günü karşı kar

Spor Toto İkinci Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Torku Şekerspor ligin 30. haftasında kendi saha ve seyircisi önünde lig ikincisi Balıkesirspor ile Pazar günü karşı karşıya gelecek. Yeni Malatyaspor’a mağlup olarak evine moralsiz dönen yeşil-beyazlılar zorlu maçın hazırlıklarına aralıksız devam ediyor. Ligin kalan haftalarında prestij mücadelesi verecek olan yeşil-beyazlıların tek hedefi taraftarları önünde kazanarak moral bulmak.

Hazırlıklarına üç puan parolası ile devam eden yeşil-beyazlılarda önemli bir eksik bulunmuyor. Geçtiğimiz hafta içinde kadro dışı bırakılan ve teknik heyet ve yönetim kurulu tarafından affedilen Hasan Erbay ve Ertan Koç, Altay ve Malatya maçlarında yerlerini almıştı. Bu futbolcular teknik heyetin görev vermesi halinde Balıkesir karşısında da forma şansı bulabilecek. Ayrıca süresiz kadro dışı bırakılan bir başka futbolcu Tanju Yavuz ise takımla birlikte antrenmanlarına devam ediyor. Tanju, yönetim ve teknik heyet tarafından affedildiği takdirde Balıkesir maçında forma giyebilecek. Öte yandan geçtiğimiz günlerde kadro dışı bırakılan futbolcular, İlkay Margılıçlı, Murat Dilek, Necati Yılmaz ve Erkam Reşmen’in sözleşmeleri de fes edildi.

Konya Şekerspor, şampiyonluk mücadelesi veren Balıkesirspor karşısında üç puan almak ve ilk yarıda elde edilen skorun rövanşını almak istiyor. Lig’in 13. haftasında Balıkesir’de oynanan maçta yeşil-beyazlılar, 4-0 mağlup olmuştu. Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup’un 30. haftasında oynanacak olan maçların programı ise şöyle: Ofspor-Yeni Malatyaspor, Konya Şekerspor-Balıkesirspor, Tokatspor-Diyarbakır, Tepecikspor-Şanlıurfaspor, Turgutluspor-Çorumspor, Bozüyükspor-İskenderun Çelik, Bugsaş-Kocaelispor, Pendikspor-Altay.

İç sahada dış sahaya oranla daha iyi olan yeşil-beyazlılar kendi sahasında 14 maç oynadı. Şekerspor bu karşılaşmaların 7’sini kazanırken 2’sinde berabere kaldı. Temsilcimiz 5 maçtan ise yenilgi ile ayrıldı. Şekerspor kendi sahasında 23 puan topladı. Şekerspor iç sahada oynadığı maçlarda 23 gol atarken kendi kalesinde ise 16 gol gördü. Sahasında oynadığı son maçta Altay’ı 1-0 yendi. Yeşil-beyazlı ekip dış sahada oynadığı 14 maçta ise 4 galibiyet alabildi. 3 maçta berabere kalan Şeker ekibi 7 maçtan ise evine eli boş döndü. Temsilcimiz deplasmandaki son galibiyetini Kocaelispor’a karşı aldı. Dış saha maçlarında başarısız bir grafik sergileyen Torku Şekerspor bu karşılaşmalarda 17 gol atarken son maçta attığı 7 golle dış saha averajını düzeltmiş oldu. Temsilcimiz attığı 17 gole karşılık kalesinde 19 gol gördü. Şekerspor sahasında oynadığı maçlarda ise 23 gol attı. Yeşil-beyazlı ekip bu 23 gole karşılık kalesinde 16 gol gördü.

Konya Şekerspor Teknik Direktörü Mustafa Çapanoğlu, Balıkesir maçının hazırlıklarına galibiyet parolası ile devam ettiklerini söyledi. Şampiyonluk mücadelesi veren Balıkesirspor’u evlerinde mağlup etmek istediklerini ifade eden Çapanoğlu; “Evimizde Malatya yenilgisinin telafisini yapmak istiyoruz. Bunu başaracak güçte bir ekip olduğumuzu inanıyorum. Rakibimizin şampiyonluk için oynaması bizim için bir şey değiştirmiyor. Biz ligin kalan haftalarında kazanarak moralli bir kapanış yapmak istiyoruz. Taraftarlarımızın bize vereceği destek ile bunu başaracağımı olan inancım sonsuz” diye konuştu.

BURAK TAŞPINAR

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri