Konya Şekerspor galibiyete kilitli

Spor Toto İkinci Lig Beyaz Grupta mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Torku Şekerspor ligin 29. haftasında Pazar günü Yeni Malatyaspor ile karşı karşıya gelecek
Dün Malatya yolculuğuna çıkan Anemon Otel’de konaklayan yeşil-beyazlılar, bugün Malatyaspor Tesisleri’nde yapacağı antrenmanla hazırlıklarını tamamlayacak ve kampa girerek maç saatini beklemeye başlayacak. Üst üste iki haftada aldığı galibiyetlerle moral bulan yeşil-beyazlılarda, her hangi bir sakat ve cezalı futbolcu bulunmuyor.
Geçtiğimiz hafta içinde kadro dışı bırakılan ve teknik heyet ve yönetim kurulu tarafından affedilen Hasan Erbay ve Ertan Koç, Altay maçında yerlerini almıştı. Bu futbolcular teknik heyetin görev vermesi halinde Malatya karşısında da forma şansı bulabilecek. Ayrıca süresiz kadro dışı bırakılan bir başka futbolcu Tanju Yavuz ise takımla birlikte antrenmanlarına devam ediyor. Tanju, yönetim ve teknik heyet tarafından affedildiği takdirde Malatya kafilesinde yerini alabilecek.
Öte yandan geçtiğimiz günlerde kadro dışı bırakılan futbolcular, İlkay Margılıçlı, Murat Dilek, Necati Yılmaz ve Erkam Reşmen’in sözleşmeleri de fes edildi. Konya Şekerspor bu sezon Malatyaspor ile ikinci kez karşı karşıya gelecek. Ligin ilk yarısının 12. haftasında karşı karşıya gelen iki ekibin mücadelesinden Şekerspor 2-1’lik galibiyetle ayrılmıştı. Geride kalan 28 haftanın sonunda yeşil-beyazlılar, 38 puanla 10. sırada yer alıyor. Yeni Malatyaspor ise 25 puanla ligin 13. sırasında bulunuyor.
Yarın oynanacak oyan Yeni Malatyaspor-Konya Torku Şekerspor maçını Gaziantep bölgesi ulusal hakemlerinden Mustafa Yılmaz yönetecek. Yılmaz’ın yardımcılığını Onur İçyer ve Ömer Tevfik Özkoç yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Elvan Çelik. Pazar günü iki ekip arasında oynanacak olan zorlu karşılaşmayı yönetecek olan hakem Mustafa Yılmaz, yeşil-beyazlıların dana önce iki maçını yönetti. 2010 yılında Yılmaz’ın yönetiminde oynanan maçta Şekerspor, Şanlıurfaspor’u 2-1 mağlup etti. 2009 yılında ise Akhisar Belediye Gençlir ve Spor ile 1-1 berabere kaldı. Spor Toto 2. Lig’in 29. haftasında oynanacak olan maçların programı ise şeyle: Yeni Malatyaspor-Konya Torku Şekerspor, Altay-Ofspor, Kocaelispor-Pendikspor, İskenderun Demir Çelikspor-Bugsaş Spor, Çorumspor-Bozüyükspor, Şanlıurfaspor-Turgutluspor, Diyarbakırspor-Gaziosmanpaşa, Balıkesirspor-Tokatspor.
Konya Şekerspor Teknik Direktörü Mustafa Çapanoğlu, hazırlıklarını moralli bir şekilde tamamladıklarını ve Malatya’ya galibiyet için gideceklerini söyledi. Ligin kalan haftalarında her hangi bir iddialarının bulunmadığını ancak prestij için mücadele edeceklerini ifade eden Çapanoğlu; “Tek düşüncemiz zorlu deplasmandan galibiyetle dönmek. Ligin kalan haftalarını moralli bir şekilde tamamlamak istiyoruz. Yeni sezon için çalışmalarımızı şimdiden şekillendirmeye başladık. Yeni bir yapılanma içine giderek seneye daha farklı bir Şekerspor ile sevenlerimizin karşısına çıkacağız. Ancak öncelikle ligi istediğimiz gibi bitirmenin hesaplarını yapıyoruz” diye konuştu.
BURAK TAŞPINAR

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri