Konya Şeker'in borcuyla ilgili sevindiren açıklama: 1 kuruş bile borcumuz yok

PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, “Bugün itibarıyla gıda ve enerji grubumuzun bankalara ödenmemiş vakti geçmiş bir kuruş borcu yoktur” dedi

PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, 2022 yılı öncesi ödenemeyen gıda ve enerji borçlarının göreve geldiği günden itibaren ödenir duruma getirildiği belirtti. Erkoyoncu, “Bugün itibarıyla gıda ve enerji grubumuzun bankalara ödenmemiş vakti geçmiş bir kuruş borcu yoktur” dedi
Görev süresi boyunca çiftçilere can suyu olacak projeleri bir bir hayata geçiren PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, kurumun mali tablosu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

BİZ BOL KESEDEN ATMIYORUZ, RAKAMLARLA KONUŞUYORUZ

2023-2024 yıllarında şirketlerin önemli ihracat rakamlarına ulaştığını anlatan Erkoyuncu, “2023’ yılında ihracat rakamımız 120 milyon 253 bin dolar ve 2024 yılı ilk 6 ayında ise ihracat rakamımız 77 milyon 236 bin dolar olarak gerçekleşti. Bahsettikleri gibi şirketlerimizin kötü gidişatı söz konusu değildir. Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması-2023” araştırması sonucunda Konya Şeker, 63’üncü sıradan 52’inci sıraya yükseldi. Yine Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından her yıl gerçekleştirilen, “İlk 1000 İhracatçı” Araştırma raporunda Konya Şeker genel ihracat listesinde bir önceki yıla göre, ihracat rakamında yüzde 10'dan fazla artışla 319.sırada yer aldı. Sektörel sıralamada Türkiye genelinde 27. sırada yer alan Konya Şeker, sektörünün de Konya birincisi oldu. Biz bol keseden atmıyoruz, rakamlar ve araştırma sonuçları Konya Şeker’in geldiği noktayı gösteriyor” diye konuştu.

ÖDENEMEYEN DURUMDA OLAN BORÇLARI YAPILANDIRDIK

2022 yılı öncesi ödenemeyen durumda olan gıda ve enerji borçlarının göreve geldiği günden itibaren ekip arkadaşlarıyla birlikte yoğun uğraş ve çabalar sonucu ödenir duruma getirildiği bilgisini paylaşan Başkan Erkoyuncu, “Göreve geldiğimiz günden itibaren özellikle gıda ve enerji grubunda ödenemeyen durumda olan borçlarımız mevcuttu. Enerjinin 2021 yılında 1 Milyar Dolar borcu varken Soma Termik Santral tarafında yapılandırma taksitleri günü gününe ödenmeye başlandı. Ve günümüz toplam borcu 974 milyon Dolara düştü. Bu borcun yüzde 73'ü Kangal tarafında Türk lirasına çevirerek yüksek faiz oranlarının bulunduğu piyasa şartlarına nazaran çok çok uygun bir faizle yapılandırıldı. Bütün bunların yanında Kangal Termik Santral baca gazı arıtma yatırımını başlattık. 54 Milyon Dolarlık yatırımın 19 Milyon Dolarını ödeyerek inşaata başladık. Kalan kısmının finansmanı da hazır durumdadır. Ekibimizle birlikte gerçekten yoğun bir gayret içerisinde bulunduk” ifadelerini kullandı.

GIDA VE ENERJİ GRUBUMUZUN BANKALARA ÖDENMEMİŞ BORCU YOKTUR

Gıda ve enerji grubunun yapılandırılmasıyla ilgili görüşmelerde, gösterdikleri teveccühten dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür eden, Başkan Erkoyuncu şunları söyledi: “Gıda grubunun içinde bulunduğu dar boğazdan çıkmasını sağlayacak ve büyük nefes aldıracak olan finansal yapılandırma, akabinde Kangal Termik Santral borçlarını da aynı şartlarda yapılandırılmasında Cumhurbaşkanlığı nezdinde yaptığımız girişimlerin olumlu sonuç vermesinden dolayı başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, taleplerimizi makul görüp grubumuza güvenerek çok uygun şartlarda bu yapılandırma imkanını sağlayan Bankalar Birliği Başkanı Alpaslan Çakar ve tüm kredi veren diğer banka genel müdür ve yöneticilerine eli nasırlı üreticilerimiz adına yürekten teşekkür ediyorum. Bugün itibarıyla gıda ve enerji grubumuzun bankalara ödenmemiş vakti geçmiş bir kuruş borcu yoktur.”

HABER MERKEZİ

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri