Konya Şeker gururumuz oldu

Sarayönü Ziraat Odası Başkanı Engin Çelik, İstanbul Sanayi Odası’nın hazırladığı İlk 500 Büyük  listesine 4 şirketle giren Konya Şeker’i kutladı..

“Bu başarının mimarı Sayın Recep Konuk’tur” diyen Çelik, şunları söyledi: “Konya, İSO sanayi devlerinin yer aldığı ilk 500 listesine 7 firma ile girmiştir. Bir çiftçi kuruluşu olarak bizi asıl sevindiren ise bu 7 firmanın 4’ü bir çiftçi kooperatifi iştiraki olan Konya Şeker’in şirketlerinden oluşmasıdır. İSO kayıtlarına göre Konya Şeker’in cirosu 2018 yılında 3 Milyar 460 Milyon 111 Bin 732 TL olarak gerçekleşirken İSO 500 sıralamasında yer alan AB Holding çatısı altındaki diğer şirketler olan Panagro Tarım Hayvancılık ve Gıda Sanayi Tic. AŞ 1 Milyar 383 Milyon 480 Bin 435 TL, Soma Termik Santral Elektrik Üretim AŞ 1 Milyar 104 Milyon 926 Bin 783 TL ve Kangal Termik Santral Elektrik Üretim AŞ 583 Milyon 110 Bin 975 TL tutarında üretimden satış gerçekleştirdiler.

AB Holding’in İSO 500 sıralamasında yer alan 4 şirketinin gerçekleştirdiği üretimden satış tutarı toplamda 6 Milyar 531 Milyon 629 Bin 925 TL olurken bu 4 şirketin toplam satış rakamı İSO 500’ün ilk 20’sine girebilecek bir rakama tekabül ettiğini görüyoruz. Ülkemizde yıllarca horlanan, yıllarca itibarlı bir kesim olarak görülmeyen çiftçilerimizin bir araya gelerek kurduğu Konya Şeker, yine bir çiftçi ailesinin evladı olan Recep Konuk’un başa geçmesi ile 1 fabrikayı 45 tesise çıkarmış, Konya çiftçisinden 26 ürün almaya başlamış, 2,5 Milyar Liraya varan bir ödemeyi çiftçiye yapabilmiş, hem çiftçinin malının değerli olmasını sağlamış, hem de bir çiftçi iştiraki olan Konya Şeker’i büyütmüş, dünyanın gıda devi bir şirkete dönüştürmüştür.
Elbette kutluyoruz, elbette Sayın Recep Konuk’a şükranlarımızı iletiyoruz.

Daha da önemlisi Konya Şeker’i oluşturan kooperatif sisteminin ülkemize her alanda örnek olmasını diliyoruz. Demek ki bu toprakların insanları da başarabilirmiş, kurduğu kooperatifin şirketleri Türkiye’nin gıda devi olmakla kalmaz enerji devine de dönüşebilirmiş. Ayrıca ilk 500’de yer alan diğer firmalarımızı da kutluyoruz. Bu ülkede kalkınma adına, gelişme adına hizmet eden, iş yapan bütün herkese şükranlarımızı iletiyoruz.”

 

MESUT TURAN

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri