Konya şehir merkezine dev proje: Oteller kurulacak!

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, türbe arkası çalışmalarında kamulaştırmaların yüzde 100’e ulaştığını söyleyerek, proje detaylarını önümüzdeki günlerde paylaşacağını duyurdu

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Celaleddin Karatay Gençlik Merkezinde düzenlenen toplantıyla ilçede 5 yıllık görev süresince yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Şehrimizin kalbi sayılan, Hz. Mevlana türbesinin arkasında toplamda 250 bin metrekarelik yenileme alanı içerisinde çok büyük bir dönüşüm projesi uyguluyoruz.Türbe arkasından Ali Ulvi Kurucu Caddesine kadar uzanan bölge için projemizi hazırladık” dedi.
TOPLAM MALİYETİ 2,5 MİLYAR TL
Başkan Kılca, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Karatay Belediyesi olarak Türbe arkasında bugüne kadar 100 bin metrekarelik alanın kamulaştırmasını yaptık. Bölgedeki kamulaştırma oranımız şu anda yüzde 100’e ulaşmış durumda. Bu çalışmamızın güncel değeri ise tam 2.5 milyar lira. Burada hazırladığımız projenin detayına çok fazla inmeyeceğim. Önümüzdeki günlerde Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte bu büyük heyecanımızı şehrimizle paylaşacağız ve çalışmalarımızın startını da vermiş olacağız.
Şimdiden hayırlı olsun.”

O projenin içinde çarşılar, tarihi alanlar, turizm noktaları, müzeler, oteller ve kültür merkezi gibi donatılar olacağı öğrenildi.
EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (9)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri