Konya şehir merkezine 1,5 milyar liralık yatırım yapılacak

Türkiye'de şehirlerin dönüşüm projeleri her geçen gün artıyor. Konya şehir merkezindeki dönüşüm projesi kapsamında 1, 5 milyar lira yatırım yapılacak.

Meram’ın en önemli yatırımlarından biri olan Sahipata Mahallesi Şükran Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 2’nci temeli törenle atıldı. Törene AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya Milletvekilleri Ahmet Sorgun, Gülay Samancı, Orhan Erdem ve Selman Özboyacı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ve birçok siyasi parti temsilcileri katıldı. 

KONYA’YA DEĞER KATIYORUZ

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Kentsel dönüşüme yüz 65 milyon liralık yatırım yapıldığını belirterek, 5. Etap tamamlandığında 1,5 milyar liralık yatırım yapılacağını kaydetti.  Kavuş, “Burada toplam 163 bin metrekare gibi bir alanda dönüşüm çalışmaları başlatıldı. Yine toplamda 3 bin 295 malik ile 467 yapının yıkımı için görüşmeler yapıldı. Bugün itibariyle 2 bin 431 malik ile anlaşma sağlandı, 276 adet yapıda bin 242 bağımsız bölümün yıkımı da gerçekleştirildi.  Dönüşüm çalışmaları kapsamında mahalle sakinlerimizle yaptığımız 606 daireye karşılık gelen kat karşılığı anlaşma yönteminin yanı sıra şu ana kadar da kamulaştırma için 127 milyon TL harcadık. Bugün temelini atacağımız 2. Etap Üst Adalar kısmı, şehrimizin tarih, ticaret ve turizm aksinin tam da merkezinde yer alıyor. Bu alanı günümüz teknolojisi ile yorumlayarak ve sosyal ihtiyaçları göz önünde bulundurarak projelendirdik. Kadim şehir Konya'ya çok yakışacak olan bu etap; 165 Milyon liralık yatırım bedeli ile 20 bin m2 arsa alanı içerisinde 20 bin 210 metre karelik inşaat alanına sahip olacak ve 126 adet dükkân ile 64 adet ofis ve sosyal yaşam alanlarından oluşacak. Bu etapta çalışmalar tamamlandığında bölge ecdattan miras bir yaşam ile yeniden canlanacak. Ecdada Minnet. Bugüne Mühür, Geleceğe Miras olan Sahibata Mahallesi Şükran Kentsel Dönüşüm Projesiyle şehre değer katıyoruz, katmaya da devam edeceğiz” diye konuştu. 

BU ŞEHİRE HİZMET ETMEYİ AYRICALIK OLARAK GÖRÜYORUZ

Konya’nın kültür ve tarihin kadim medeniyeti olduğunu belirten,  Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, şunları söyledi:  “Kentsel dönüşüm projesi kapsamında 2 etap temel atma töreninde sizlerle bir araya gelmekten mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim.  Konya, bir payitaht şehri.  Konya, her sokağında,  her mahallesinde kültürün ve tarihin kalbinin attığı kadim bir şehir. 

Bizler bu şehre hizmet etmeyi  en özel ve en anlamlı ayrıcalık olarak görüyor,  Konya modeli belediyecilik anlayışıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Toplumumuzun müreffeh bir yaşamla buluşturacak hizmetleri hayata geçiriyoruz. Şehrimizin ruhunu ve kadim tarihini her alanda yaşatmak için gayret gösteriyoruz.  Bu kapsamda Konya'mızda tarihi geçecek bir dönüşüm projesi olan türbe önü kentsel yenileme projesi ile Konya'mızın kadim ruhuna yakışır bir dönüşümü büyük oranda tamamladık. Konya'mızı güçlü yarınlara taşımak için gayret göstermeye devam ediyoruz. Gücümüzün kaynağı bu şehre duyduğumuz derin sevgiden geliyor.  Başta Meram belediyemiz olmak üzere tüm ilçe belediyelerimizle birlikte Konyamız için alın teri dökerek bu güzel şehri çok daha güzel yarınlara taşımaya kararlıyız. Bu duygu ve düşüncelerle Şükran kentsel dönüşüm projesinin ikinci etabını şehrimize ilçemize ve tüm hemşerilerimize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.” 

KONYA VALİSİ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM

Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya’nın yardımlaşma kültürünün payidar olmasını dile getirdi. Özkan,  “Devletimizin ortaya koymuş olduğu performans, belediyemizin bu hedefler doğrultusunda ortaya koymuş olduğu icraat ve insanlarımızın yaşam kalitesini artırmaya yönelik bu yaygın hizmetleri,  bu kültürü atmosferi devam ettiriyoruz. İnsanımızın güvenliğini tazeliyor.

Şehrimizde bu yardımlaşma dayanışma kültürü zaten gelmiştir.  Kamu hizmetlerini öğretmeye ve vatandaşlarımıza iletmede merkez hükümetinin, bütün bakanlıkların birimleri belediyelerimizin meslek kuruluşlarının, sivil toplum kuruluşların ve tek tek bütün vatandaşlarımızın bu projede yardımlaşması bu dayanışmada bu koordinasyonun çok yüksek derecede bir bereketini görüyoruz.  Gerçekten Konya valisi olarak gurur duyuyorum.  Konya'daki bu kültürün daim olmasını bu temayülün daim olmasını, bu projenin de bu ruhun devamına büyük bir katkı sunacağını yürekten inanıyorum. Belediye başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Böyle bir çalışmanın içinde koşarak devam ediyoruz”  ifadelerini kullandı. 

ALİ GÖZEN 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri