Konya şehidini uğurladı

İstanbul'da şehit olan Cihanbeyli doğumlu Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürü Beyazıt Çeken Namazgah'ta kılınan cenaze namazının ardından Şehitlik'e defnedildi.

Şehit polisi binlerce kişi son yolculuğuna uğurladı. Beyazıt Çeken'in cenazesi, Musalla Mezarlığı'nda bulunan Namazgah'ta kılınan namazın ardından Şehitlik'e defnedildi. Cenaze namazına İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk ve Adalet Bakanı Kenan Öztürk ile Konya Protokolü'nün yanı sıra binlerce vatandaş katıldı.

Cenaze namazını Müftü Prof. Dr. Ali Akpınar kıldırdı. Cenaze namazından önce konuşan Müftü Ali Akpınar, "Şehit, hakikat uğruna, hakikatin tanıklığı uğruna canından geçen kimsedir. Allah şahittir, Allah şehittir. Yüce Allah, yolunda can verenlere kendi adını vermiştir. Şehitler giderken de kalanlara çok şey söylerler. Milletinin namusu, ırzı ve güvenliği için can veren o şehitler, milletine seslenir; 'Bozmayın birliğinizi ve beraberliğinizi. Uğrunda can verdiğim değerlerin kiymetini bilin. O değerlerin izinde gidin.' Bu mesajı verirler. Bu mesajı doğru okumalıyız. Allah şehidimize rahmet etsin" ifadelerini kullandı.

Müftü Akpınar'ın konuşmasının ardından cenaze namazı kılındı. Namazın ardından şehit Çeken'in cenazesi dualar eşliğinde Şehitlik'te toprağa verildi.

merhabahaber.com

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri